Βορίδης: Θα βρεθεί η πλειοψηφία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βορίδης: Θα βρεθεί η πλειοψηφία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για την ψήφιση της βελτιωτικής τροπολογίας του ΕΝΦΙΑ, τις αντικαταστάσεις βουλευτών, την Προεδρική Εκλογή αλλά και τα μείζονα ζητήματα στην υγεία.

«Είναι άπαντες δικαιολογημένοι. Αυτοί που δεν ήταν, δήλωσαν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν την τροπολογία», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης, αναφορικά με τις 9 αντικαταστάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της τροπολογίας με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

«Είναι ένας φόρος που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία σε πρόσφατο διάστημα. Έχει υπάρξει ευρύτατη συζήτηση στα πλαίσια αυτού του φόρου. Έχει γίνει εκτενέστατη συζήτηση και συζητάγαμε χθες μια τροπολογία με την οποία αφαιρούνται 187 εκατ. ευρώ φορολογικού βάρους, από τον ψηφισθέντα φόρο. Ούτε μπορεί να αφίσταται από μέτρα τα οποία έχει ψηφίσει πριν από οκτώ μήνες. Αν θεωρεί ότι δεν έπρεπε να τα ψηφίσει, γιατί τα ψήφισε; Μπορεί να εκφράστηκαν απόψεις για περεταίρω ελάφρυνση του φόρου, αλλά προφανώς όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν την κυβερνητική πρωτοβουλία», είπε ο κ. Βορίδης για τον ΕΝΦΙΑ και την τροπολογία.

«3 Μαρτίου λήγει η θητεία του προέδρου. Μέχρι της 3 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών. Το βραδύτερο που μπορεί να αρχίσει αυτή η διαδικασία είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου. Υπ’ αυτήν την έννοια, η έναρξη της συζητήσεως θα γίνει. Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες. Δεν βλέπω κανέναν λόγο επισπεύσεως. Είμαι βέβαιος ότι η βουλή δεν θα τσιμπήσει στη συνταγματική εκτροπή στην οποία προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τη διαδικασία ουσιαστικά σε διαδικασία ουσιαστικά ψήφου εμπιστοσύνης, με ενισχυμένη πλειοψηφία. Θα βρεθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές θα σταθούν υπεύθυνα στο θέμα αυτό», είπε ο κ. Βορίδης σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο πλέον διακεκριμένος καθηγητής, ο κ. Καρακίτσος είπε ότι στα περισσότερα κράτη στον κόσμο, έχουν κάνει το ΠΑΠ τεστ στα τρία χρόνια. Τον ρώτησε λοιπόν, δημοσιογράφος τον κ. Καθηγητή “κι εμένα γιατί ο γιατρός μου, μου έλεγε να το κάνω κάθε χρόνο;” Και απάντησε ο κ. καθηγητής: “ενδεχομένως, διότι αυτό είναι μια σχετικά πρόσφατη ιατρική εξέλιξη της οποίας δεν έχει λάβει γνώση ο συγκεκριμένος ιατρός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, δίνοντας ένα παράδειγμα για τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις.

«Αν έχει συνταγογραφική πεποίθηση ο γιατρός, τότε θα σας γράψει τη διαγνωστική εξέταση και θα την κάνετε. Αν μου λέτε όμως ότι δεν πρέπει να διαμορφώσω κανένα ελεγκτικό πεδίο, ώστε να ερωτηθεί ο γιατρός σας από τον ΕΟΠΥΥ, γιατί έπρεπε να γράψει τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση, τότε η θέση αυτή είναι αντιφατική. Με τις κατευθυντήριες οδηγίες, διαμορφώνουμε ένα πεδίο ελέγχου», πρόσθεσε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ