Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ για «φίμωση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ για «φίμωση»

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει ζωντανά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την εισαγωγική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Αυγή πρόκειται για «ωμή κυβερνητική παρέμβαση για να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα αύριο στη ΔΕΘ».

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την “Αυγή”, «το γεγονός αυτό προκάλεσε  την παραίτηση ακόμη και της διορισμένης διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του, Ρ. Μορώνη.

 

Παράλληλα, για “ωμή παρέμβαση” έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στον χειρισμό από την ΝΕΡΙΤ της μετάδοσης της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσιπρα.

Υποστήριξε ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι στην συνέχεια επικοινώνησε με τον κ. Μακρυδημήτρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από τη ΝΕΡΙΤ ,οι επιτελείς της διοίκησης  ζήτησαν από όλα τα κόμματα να επιλέξουν μία ημέρα κάλυψης. Το ίδιο ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρίζονται ότι η Κουμουνδούρου ζητά να καλυφθεί και η εισαγωγική ομιλία το Σάββατο, αλλά και η συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ