ΒΙΝΤΕΟ-Η “μάχη” για τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή-Οι “μονομαχίες” και οι αντικαταστάσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Η “μάχη” για τον ΕΝΦΙΑ στη Βουλή-Οι “μονομαχίες” και οι αντικαταστάσεις

Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι 51 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά 38 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ έξι βουλευτές, τέσσερις από το ΚΚΕ και οι δύο ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

 

8 αντικαταστάτες 

Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία έγινε με οκτώ αντικαταστάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, πέντε από τη ΝΔ και τρεις από το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ αντικατέστησε τη Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Λοζάνη και το είχε ζήτησε η ίδια, τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε ενημερώσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Μάξιμο Συνετάκη που επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για λόγους υγείας.

Πάντως, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι όλοι δήλωσαν πως, αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία, θα υπερψήφιζαν τη διάταξη.

Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, καθώς και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρο, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.

 

 

Οι εντάσεις

Οι εντάσεις ανέβασαν το “πολιτικό θερμόμετρο” στα ύψη.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Η αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σε «δημαγωγούς λαϊκιστές, που αγωνίζονται, για να μείνει η χώρα στο βούρκο», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καπερνάρου, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντάει, «κοίτα ποιος μιλάει».

«Ντροπή είναι να λες το πρωί στην τηλεόραση ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος και να έρχεσαι εδώ και να μιλάς για λαϊκισμό», προσέθεσε ο κ. Καπερνάρος.

Η ένταση στη βουλή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όταν ο Γιάννης Δριβελέγκας έκλεισε το μικρόφωνο στον Γιάννη Δημαρά και, ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλούσε την ώρα που κλήθηκε να ψηφίσει.

«Τι είναι αυτά που κάνετε; Να μην ανοίξει το μικρόφωνο και να μην καταγράφονται αυτά που λέει ο συνάδελφος», είπε ο προεδρεύων της συνεδρίασης στον κ. Δημαρά, απειλώντας τον με αποπομπή από την αίθουσα. «Θέλετε να περάσετε έξω κ. Δημαρά;», φώναξε ο κ. Δριβελέγκας.

Η συνεδρίαση έκλεισε σε υψηλούς τόνους.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιάννης Δριβελέγκας, ανέφερε σε έντονο ύφος, απαντώντας στις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών να πάρουν το λόγο: «Καθίστε κάτω. Μιλάει ο πρόεδρος και οφείλετε να μην διακόπτετε».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ