Συνεδριάζουν σήμερα ΕΕ και ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Συνεδριάζουν σήμερα ΕΕ και ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της ΚΟ του κόμματος, στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον της Αγίου Κωνσταντίνου.

Με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συνεδριάζει αύριο, Σάββατο, στην σκιά της δημόσιας συζήτησης που έχει ανοίξει γύρω από την Προεδρική εκλογή, με το όνομα του Φώτη Κουβέλη να βρίσκεται στο επίκεντρο, τα δύο όργανα καλούνται να ετοιμάσουν την πολιτική εισήγηση που θα κατατεθεί αύριο στο Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν οι εισηγήσεις για αναβολή του προγραμματισμένου αρχικά για τα μέσα Σεπτεμβρίου, συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ με πολλά στελέχη να θεωρούν ότι πρόκειται για ένα «συνέδριο-παρωδία» και την Μεταρρυθμιστική Τάση του Σπύρου Λυκούδη να έχει από την αρχή του καλοκαιριού ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχει στις εργασίες του.

Ήδη, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η Μεταρρυθμιστική Τάση αναμένεται να καταθέσει κείμενο ζητώντας την αναβολή του συνεδρίου και επιχειρηματολογώντας επί της σχετικής ανάγκης.

Για μικρή μόνο αναβολή, της τάξεως των δύο εβδομάδων μιλούν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, με βουλευτές του κόμματος όμως να θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι ανώφελο, αφού δεν θα έχει «κάτσει η σκόνη» από την συζήτηση γύρω από μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Και αυτή η συζήτηση διχάζει περαιτέρω τη ΔΗΜΑΡ, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα σε ένα κόμμα που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την συντριπτική του ήττα στις ευρωεκλογές του προηγούμενου Μαΐου.

Επίσημη πάντως θέση της Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει η ανάγκη, η όλη συζήτηση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει στον κατάλληλο χρόνο, οπότε και το κόμμα θα πάρει συγκεκριμένη θέση εξετάζοντας την χρονική και πολιτική συγκυρία της εποχής.

Στο μεταξύ, αναταραχή είχε προκαλέσει στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ εν μέσω θέρους και η φήμη περί μη υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη εκ νέου στην ηγεσία του κόμματος, κάτι που διαψεύστηκε ευσχήμως από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά για πολλούς συναρτάται πλέον και με την στάση που θα κρατήσει τελικά ο Φώτης Κουβέλης στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ