Ο Μητσοτάκης πάει στο Παρίσι με «όπλο» τις απολύσεις

Ο Μητσοτάκης πάει στο Παρίσι με «όπλο» τις απολύσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αντικείμενο της τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι με τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας κλείσει με επιτυχία όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, συνεχίζει τις συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται ότι θα δώσει το «παρών» σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και θα συμμετέχει σύσσωμο το κυβερνητικό κλιμάκιο, που θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα με στόχο τον συντονισμό των δράσεων.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα της πρόσληψης 400ατόμων σε εφορίες αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Αθήνας. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι ο στόχος των απολύσεων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα επιτευχθεί, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευσή για νέες υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2015.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ