• Θεοδωράκης: Θα επισκεφθώ όλα τα σημαντικά Υπουργεία

  7:36 μμ, Δευτέρα 25 Αυγ 2014 7:36 μμ, Δευτέρα 25 Αυγ 2014

  Θεοδωράκης: Θα επισκεφθώ όλα τα σημαντικά Υπουργεία

  Συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρο Θεοδωράκη, και με συνεργάτες του είχαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο νέος Γενικός Γραμματέας, Θοδωρής Λιβάνιος.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το Ποτάμι για ενημέρωση σχετικά με θέματα δημόσιας διοίκησης και σχέσεων κράτους - πολίτη. Η πολιτική ηγεσία του ΥΔΜΗΔ ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στο Δημόσιο και για εκείνες που έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

  «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο το Σταύρο Θεοδωράκη και το επιτελείο του, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που απηύθυνε το Ποτάμι για μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για το πρόγραμμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως αυτό υλοποιείται από το ΥΔΜΗΔ. Συζητήσαμε για πολλές πτυχές της διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, παρουσιάσαμε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου μας, καθώς και τις κύριες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής στη δημόσια διοίκηση», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

  «Οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης στη χώρα πρέπει να αθροίζονται. Και πιστεύω ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον σημεία σύγκλισης και συν��ννόησης, πάντα με γνώμονα ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι καλύτερο, αποτελεσματικότερο, πιο αξιοκρατικό και κυρίως ένα Δημόσιο που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη».

  Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Υπάρχει το Ποτάμι που φωνάζει, για τα προβλήματα που δεν λύνονται και για τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει και το Ποτάμι που ακούει. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε ένα επεισόδιο από το Ποτάμι που ακούει.

  «Έχω σκοπό να επισκεφθώ όλα τα σημαντικά Υπουργεία, να μιλήσω με ανθρώπους που διαχειρίζονται σημαντικά θέματα στην κυβέρνηση, να δούμε τι συμβαίνει. Συζητήσαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα θέματα του Δημοσίου. Διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί θέλουμε στις 21 Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια σοβαρή πρόταση στην ελληνική κοινωνία για το πώς μπορούν να λυθούν τα προβλήματά της», τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

  Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα