• Συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει τρόικας

  7:21 μμ, Δευτέρα 25 Αυγ 2014 7:21 μμ, Δευτέρα 25 Αυγ 2014

  Συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ ενόψει τρόικας

  Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα "κόκκινα" δάνεια, καθώς επίσης και ενόψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

  Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σε σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν φορολογικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, επιπλέον, για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Επίσης, ενημερώθηκε και για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των "κόκκινων" δανείων και έδωσε τις κατευθύνσεις ενόψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο θέμα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Ρήγας, Φ. Σαχινίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Ταπεινός.

  Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του τρίπτυχου που έχει περιγράψει για: "αλλαγή τρόπου επαφής με τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από ΔΝΤ και άρα από την τρόικα", επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική αποστολή, στην κατεύθυνση της συζήτησης με τους υπουργούς που θα αποτελούν την αποστολή και των παρεμβάσεων και επισημάνσεων για θέματα και θέσεις που έχει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την τρόικα, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης, τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος οι αρμοδιότητες των οποίων άπτονται των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Παρίσι, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, καθώς επίσης και οι Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης και Δ. Καρύδης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα