Βόζεμπεργκ: Οι όποιες πιέσεις των δανειστών δεν πρέπει να επηρεάσουν την κυβέρνηση

Βόζεμπεργκ: Οι όποιες πιέσεις των δανειστών δεν πρέπει να επηρεάσουν την κυβέρνηση

 

Το πρωτοσέλιδο της Realnews σχολίασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη.

«Οι δανειστές ίσως να επέρχονται πάλι τη μέθοδο της εκβίασης. Η άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα αποκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστον από την οικονομική πολιτική που έχει αποφασίσει να χαράξει μέσα στο φθινόπωρο», ανέφερε η κυρία Βόζεμπεργκ και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια και επομένως οι πιεστικοί μοχλοί θα πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση αδιάφορη».

«Πιστεύω ότι εφόσον έχουμε κάνει θετικά βήματα και έχουν αναγνωριστεί, οι οποιεσδήποτε πιέσεις δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την κυβέρνηση», τόνισε.

«Και οι δανειστές και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι πρόσφατες ευρωεκλογές εξήγαγαν κάποιο μήνυμα, το μήνυμα της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή εφαρμογή επιτέλους στην πράξη μιας οικονομικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο», σημείωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ εκτίμησε ότι «έκανε κακό στην κυβέρνηση» και υπογράμμισε:

«Για  μένα είναι αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα τα οποία είναι απρόσοδα και όχι μόνο. Αυτά όμως τα έχει δει η κυβέρνηση και αποδεικνύεται ότι στο νέο σχεδιασμό επαναπροσδιορίζει και τους αριθμούς και τα μεγέθη και τους τρόπους εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ