Αυστηρό μήνυμα Βρούτση για ελέγχους σε όλη τη χώρα

Αυστηρό μήνυμα Βρούτση για ελέγχους σε όλη τη χώρα

Αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα – και το μήνα που διανύουμε, αλλά και το Σεπτέμβριο- έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τα Καμένα Βούρλα, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ’ αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Έσπευσε, πάντως, να συνδυάσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά με την επέκταση της ασφάλισης, την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Όπως σημείωσε, «μέσα σε περιόδους κρίσης, από κάποιους θεωρούνταν πολυτέλεια να μιλάμε για κοινωνικό κράτος. Ωστόσο έχουμε εγκαταστήσει πλέον όλα τα εργαλεία για να έχουμε σαφή άποψη του τι πραγματικά συμβαίνει».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε την ετοιμότητα του υπουργείου του, ούτως ώστε το επόμενο δεκαήμερο, όπως είπε, να ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Όπως διευκρίνισε η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

«Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση σαν την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη Κικίλια σε Λαμία και Καμμένα Βούρλα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ