Χαϊκάλης: Ο νυν Πρόεδρος έχει απαξιώσει τον θεσμό

Χαϊκάλης: Ο νυν Πρόεδρος έχει απαξιώσει τον θεσμό

«Η γραμμή των ΑΝΕΛ παραμένει ότι δεν ψηφίζουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά εμένα δεν μου αρέσει να παίζουμε με τους θεσμούς. Ούτε φιλί της ζωής θα δώσουμε στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά ούτε να βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης εξηγώντας τη δική του πρόταση για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η δική μου πρόταση είναι η εξής: Αν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με διεθνές κύρος, να μην είναι πολιτικό πρόσωπο και να δεχθεί να μην υπογράφει  προεδρικά διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου και μνημόνια θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε….» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στον Αιμίλιο Λιάτσο και τον RealFm τονίζοντας ότι ουσιαστικά έθεσε τις προϋποθέσεις για να γίνει μια συζήτηση.

Ενώ υποστήριξε ότι ο Κάρολος Παπούλιας απαξίωσε τον θεσμό: «Πιστεύω ότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει απαξιώσει τον θεσμό. Τα διατάγματα που έχει υπογράψει αντιβαίνουν το Σύνταγμα. Έχω δει ΦΕΚ που έχει την υπογραφή του από το Βερολίνο, στις 7 Ιανουαρίου 2013, ούτε από την Ελλάδα».

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ