• ΠΑΣΟΚ: Θα σταθούμε δίπλα στην αγροτιά

  5:26 μμ, Τρίτη 12 Αυγ 2014 5:26 μμ, Τρίτη 12 Αυγ 2014

  ΠΑΣΟΚ: Θα σταθούμε δίπλα στην αγροτιά

  Το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και τις πρωτοβουλίες για την προστασία των παραγωγών, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών καθώς αυτοί μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χώρας ώστε να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

  «Το ΠΑΣΟΚ με όλα τα στελέχη του κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το εμπάργκο της Ρωσίας για συγκεκριμένα προϊόντα. Βρίσκεται καθημερινά μέσα και δίπλα στους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών και ενημερώνεται διαρκώς από τα συναρμόδια Υπουργεία.

  Η κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή, όπως εκφράστηκε από τις 9/8 από τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο, που δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της Πολιτείας καλώντας παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφεύγουν τις αποσπασματικές και δημοκοπικές προσεγγίσεις.

  Τις τελευταίες μέρες οι αγρότες υπήρξαν μάρτυρες της απίστευτης ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που για μια ακόμα φορά έδειξε ότι έχει σοβαρή κρίση προσανατολισμού σε μείζονος στρατηγικής σημασίας θέματα. Η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλά καρτ συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστή αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου. Όπως σε όλα τα θέματα και σε αυτό πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. Ζητάνε από τη μια "η Ε.Ε. να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους αγρότες" και από την άλλη η Ελλάδα "να διαχωρίσει εδώ και τώρα τη θέση της από την Ε.Ε." στο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης!!!!

  Η αγροτιά ξέρει καλύτερα από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντά της που απορρέουν από τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε.

  Περιμένει την ολοκλήρωση και την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης από την ΕΕ τόσο για το εμπάργκο όσο και ειδικότερα για το ροδάκινο και το νεκταρίνι, που ανακοινώθηκαν χθες από τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

  Απαιτεί από την Πολιτεία να συμπληρώσει αυτά τα μέτρα στήριξης όπου και όσο χρειάζεται.

  Δίνει τον αγώνα της για να κατακτήσει νέες αγορές με όπλο την ποιότητα.

  Συνειδητοποιεί κάθε μέρα ότι πρέπει να οργανωθεί σε υγιείς συνεταιρισμούς κ ομάδες παραγωγών έτσι ώστε να δώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του μόχθου της.

  Αξιολογεί πολύ καλά την εκκωφαντική σιωπή και την αμήχανη στάση που έδειξαν στο μείζον ζήτημα της νέας ΚΑΠ τόσο αυτοί που δηλώνουν αλαζονικά έτοιμοι να κυβερνήσουν όσο και αυτοί που αυτάρεσκα δηλώνουν πως εκπροσωπούν το νέο.

  Το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί δίπλα στην αγροτιά γιατί έχει μαζί της ακατάλυτους δεσμούς και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να στηριχθούν αυτοί που μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος στην εθνική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας και την οριστική έξοδο από την κρίση.

  Για όλα αυτά τα ζητήματα, με αιχμή φυσικά τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών, θα συζητήσει με τους αγρότες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που επισκέπτεται αύριο την Ημαθία και την Πέλλα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα