Γρηγοράκος: Καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας

Γρηγοράκος: Καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας

Σειρά επαφών με τους φορείς της Υγείας στην Κρήτη είχε στο Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Γρηγοράκος συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ) με την υποδιοικήτρια, δρα Άννα Τριχοπούλου, τον υποδιοικητή, Γιώργο Λυρώνη, διευθυντές, προϊσταμένους, στελέχη της υπηρεσίας και το Σωματείο Εργαζομένων της 7ης ΥΠΕ. Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν τα προβλήματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λόγω της μαζικής συνταξιοδότησης των εργαζομένων, η ενίσχυση των υποδομών και της στελέχωσης των μονάδων Υγείας της Κρήτης με προσωπικό, το θέμα της αξιολόγησης και γενικότερα θέματα που αφορούν τα νοσοκομεία και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της Υγείας, προσθέτοντας ότι θα προσληφθούν 2.950 άτομα -γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό- σε όλη την Ελλάδα και η Κρήτη θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί, ενώ μέσα στο 2014 θα καλυφθούν κάποιες θέσεις γιατρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα σύσκεψη, στο υπουργείο στις 5 Σεπτεμβρίου, για τα νοσοκομεία στο Λασίθι και το Ηράκλειο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή τους και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθούν οι κλίνες στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, πολίτες και φορείς από την Ιεράπετρα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Κώστας Δερμιτζάκης, περίμεναν τον κ. Γρηγοράκο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νοσοκομείο της πόλης.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική στον τομέα της Υγείας και εμπόδισαν τον αναπληρωτή υπουργό να πάρει μέρος σε σύσκεψη, που είχε προγραμματιστεί στο γραφείο του διοικητή, παρουσία εργαζομένων της επιστημονικής επιτροπής και της διοίκησης του νοσοκομείου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γρηγράκος ανέφερε ότι πήρε το υπόμνημα των εργαζομένων και τους πρότεινε να γίνει μία γενική συνέλευση, προκειμένου να τους ακούσει και να απαντήσει στα ερωτήματά τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Πριν τη διαμαρτυρία στον χώρο του νοσοκομείου, το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Αυτή η επίσκεψη γίνεται σε μία χρονική περίοδο κορύφωσης της καθολικής, πλέον, επίθεσης της κυβέρνησης σε όποιο εργασιακό μας δικαίωμα έχει απομείνει, σε ό,τι έχει απομείνει από τη διάλυση της δημόσιας Υγείας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ