Έγινε της… Αργεντινής στη Βουλή

Έγινε της… Αργεντινής στη Βουλή

Με αντιπαράθεση, κυρίως μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φόντο τις εξελίξεις στην Αργεντινή και αφορμή την παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ξεκίνησε την εισήγησή του λέγοντας πως μετά τις δυσμενείς γι’ αυτήν τη χώρα εξελίξεις, είναι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει μετανιώσει πια για την «περίφημη» ρήση του «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή» ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι τυχερή που δεν την κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι δεν έγινε Αργεντινή.

Απαντώντας ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σημείωσε πως οι «αργεντινολόγοι» της ΝΔ εμφανίζουν άγνοια δεδομένων και αφού τόνισε πως σε αυτήν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής το πρόγραμμα του ΔΝΤ προέβλεπε πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και πλήρη απελευθέρωση των αγορών, απευθύνθηκε προς την πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας το ερώτημα: «Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;» Κάνοντας, δε, μία αναδρομή στα τεκταινόμενα στην Αργεντινή κατέληξε: «Δεν θα πάρουμε από την αργεντινολογία της ΝΔ. Να αποκτήσετε μία αίσθηση του μέτρου και να αφήσετε τον Τσίπρα. Γιατί τα ξέρουμε καλύτερα από εσάς».

Παίρνοντας τον λόγο ο Παναγιώτης Ρήγας, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «το περίφημο “μακάρι να ήμασταν Αργεντινή” δεν το είπε εκείνος και δεν θα μπορούσε να το πει με τις γνώσεις που έχει, αλλά ο κ. Τσίπρας» και πρόσθεσε ότι ο κ. Σταθάκης δεν εκφράζει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Με αιχμή, δε, την αναφορά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αργεντινή είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής που δεν αποκόπηκε από το δολάριο, σημείωσε: «Αν μας προτείνετε να φύγουμε κι εμείς από το δολάριο». Επίσης, αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και ουδεμία σύγκριση υπάρχει με την Αργεντινή, συμπλήρωσε πως «όποιος προτρέπει την Ελλάδα σε μονομερείς ενέργειες και σε μαγκιές, χωρίς να υπολογίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες, μπορεί να δημιουργήσει θλιβερές καταστάσεις τις οποίες βλέπουμε τώρα στην Αργεντινή».

«Εγώ κύριε καθηγητά το μάθημα το πήρα. Αλλά εσείς, αυτό το φροντιστήριο που κάνατε εδώ, γιατί δεν το κάνατε στον κ. Τσίπρα να μην λέει τέτοια πράγματα;» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, απευθυνόμενος προς τον κ. Σταθάκη.

 

Διαβάστε επίσης:

BINTEO-Γεωργιάδης: Πού είναι κ. Βούτση ο εναλλακτικός σας δρόμος;

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα στη Βουλή με φόντο την πτώχευση της Αργεντινής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ