Τι συζητήθηκε στο πρώτο “ραντεβού” ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Τι συζητήθηκε στο πρώτο “ραντεβού” ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

 

Συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση έγινε μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι : Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Αναγνωστάκης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Στέφανος Μανίκας μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσώπησαν οι: Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Στάικος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

“Σήμερα έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ο διάλογος στη βάση των επιστολών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τα 12 προγραμματικά σημεία και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τα εννέα σημεία τα οποία έθεσε.

Υπήρξαν σημεία τα οποία υπήρξε συμφωνία και άλλα που χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργασία. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει τον διάλογο για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν τέθηκαν προαπαιτούμενα για την έναρξη του διαλόγου” δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

“Από την πλευρά μας τονίσαμε τις θέσεις μας, μεταξύ των οποίων την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή στο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει επεξεργασία με στόχο μια νέα συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα” πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας μίλησε για μια “θετική και ουσιαστική συζήτηση που θα μεταφερθεί στα όργανα των αντίστοιχων κομμάτων, τα οποία θα αναλάβουν τις παραπέρα πρωτοβουλίες”.

“Από τη μεριά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, συζητήσαμε εξαντλητικά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 12 σημεία που έβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όπως και ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας στη δικιά του την επιστολή. Επισημάναμε ότι για μας το βασικό ζήτημα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι να σταματήσει αυτή η πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και να προχωρήσουμε με δημοκρατικό δρόμο, και αυτό το πράγμα σημαίνει όσο το δυνατόν ταχύτερα και με όλους τους τρόπους, προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Θεωρούμε απαραίτητο σε αυτή τη λογική να συγκροτηθεί ένας μεγάλος κοινωνικό-πολιτικός συνασπισμός, ο οποίος θα δοκιμαστεί και θα παράσχει εγγυήσεις για την κυβερνητική πλέον, πορεία, πάνω στα συγκεκριμένα μέτωπα, όπως οι αιγιαλοί, τα δάση, το ασφαλιστικό, οι περικοπές συντάξεων και τα ζητήματα Δημοκρατίας” τόνισε ο κ. Βίτσας.

“Όσον αφορά  τα σενάρια τα οποία προσπαθούν να αναπαραγάγουν εξουσιαστικούς μηχανισμούς και πρόσωπα, όπως και να διαμορφώσουν αναχώματα σε ένα κοινωνικό κύμα ανατροπής, αυτά όπως είναι φυσικό δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει και θα προχωρήσει την επιτυχημένη του πορεία έχοντας σαν στόχο και προσανατολισμό τις κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες του ελληνικού λαού και τις αναγκαίες αλλαγές σε επίπεδο Ε.Ε. και ευρωζώνης”, συμπλήρωσε.

 

Πηγή φωτογραφίας:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ