ΝΔ και εκλογή Προέδρου διχάζουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ΝΔ και εκλογή Προέδρου διχάζουν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Το μεσημέρι ξεκινά ο διάλογος των αντιπροσωπειών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως επόμενη κίνηση της επιστολής που απέστειλε ο Φώτης Κουβέλης προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς, πρόταση που έχει ήδη απορρίψει – και μάλιστα με σκληρό ύφος – ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι στρατηγικές των δύο κομμάτων είναι, από το διάστημα που η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση, αποκλίνουσες.

Τα δύο κορυφαία σημεία που διαχωρίζουν τα δύο κόμματα είναι η συνεργασία ή όχι με τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να την επιλέγει ουσιαστικά ως στρατηγική επιλογή και τη ΔΗΜΑΡ να μιλά για τη συγκρότηση ενός «προοδευτικού πόλου» και για κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ.

Και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δημιουργηθεί κόμμα της κεντροαριστεράς, με ένα τμήμα του να συμμετάσχει και να στηρίζει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ένα δεύτερο τμήμα να ασκεί … αντιπολίτευση. Κάτι τέτοιο θα είναι ασφαλώς παγκόσμια πρωτοτυπία που θα ξεπερνάει και το βιβλίο… Γκίνες!

Τα δύο κόμματα επίσης χωρίζει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ενώ η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ το αφήνει τουλάχιστον ανοιχτό, θέτοντας πρωτίστως ως προϋπόθεση την αλλαγή πολιτικής.

Την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ που θα προσέλθει το μεσημέρι στον διάλογο αποτελούν ο γραμματέας της ΚΕ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μανίκας. Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν αντιστοίχως οι Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης και Κυριάκος Πιερακάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ