Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η σύλληψη

Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η σύλληψη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, την αστυνομικό που τον εντόπισε, ενώ αναφέρθηκε και στον Χριστόδουλο Ξηρό.

«Μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η σύλληψη. Η συγκεκριμένη αστυνομικός ανήκει στην αντιτρομοκρατική ομάδα και ήδη έχει εκτός από τα δικά μου συγχαρητήρια και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού», σχολίασε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και στη ΔΙ.ΑΣ και σε όλες της ομάδες της ΕΛ.ΑΣ γιατί υπήρξε συνεργασία».

«Όταν βρέθηκαν σχεδόν 400 αστυνομικοί στο σημείο, αυτό διευκόλυνε τη δουλειά μας. Οι αντιτρομοκρατική με την ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν τον καταζητούμενο τρομοκράτη, Νίκο Μαζιώτη», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα το θέμα του Ξηρού. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεδιπλώνεται μια επιχείρηση της αστυνομίας. Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μέσα στην ημέρα ή τις επόμενες ημέρες. Η Ελληνική κοινωνία στηρίζει την Αστυνομία», αποκάλυψε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος σημείωσε ακόμα:

«Η μάχη με την τρομοκρατία είναι ένας αγώνας διαρκείας. Πρέπει να αξιολογηθούν οι πληροφορίες. Χρειάζεται και υπομονή, αλλά πιστεύουμε πολύ στις ικανότητες της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πανταχού παρούσα, όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε κάθε περιοχή. Πρέπει η Αστυνομία εμφανώς, με περιπολίες ένστολων αλλά και αφανώς με την ασφάλεια να βρίσκεται εκεί. Δεν υπάρχουν μαγικά. Υπάρχει συγκεκριμένη οδός. Θα είμαστε παντού», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης, είναι κατά την άποψη της Ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο πιο επικίνδυνος Έλληνας τρομοκράτης», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ