Βορίδης και Κεφαλογιάννη επισκέφτηκαν τον Αυστραλό τραυματία

Βορίδης και Κεφαλογιάννη επισκέφτηκαν τον Αυστραλό τραυματία

Τον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε στη μεσημεριανή συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Ο υπουργός πρόσθεσε: «Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος».

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι ο τραυματίας αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Αντίθετα, όπως είπε, ο Ν. Μαζιώτης, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος -χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής- και θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  τόνισε πως συνάντησε τον Αυστραλό τραυματία. «Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας». «Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου ενημερώνουμε αναλυτικά για το συμβάν» κατέληξε η υπουργός.

Ο δεύτερος τουρίστας -Γερμανός- που βρέθηκε στο επεισόδιο, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο.

 

Πηγή ΦΩΤΟ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ολόκληρο το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής με τον Μαζιώτη–4 τραυματίες

Πληροφορίες για δεύτερο τραυματία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ