«Μονομαχία» Ασημακοπούλου – Σκουρλέτη στον Real fm 97,8

«Μονομαχία» Ασημακοπούλου – Σκουρλέτη στον Real fm 97,8

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, «μονομάχησαν», στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

«Ο αιγιαλός προστατεύεται από το Σύνταγμα. Πρέπει να δούμε και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο αιγιαλός δεν ιδιωτικοποιείται σε μια χώρα, ούτε τσιμεντοποιείται. Εδώ, στο όνομα του να ξεπεράσουμε την κρίση, έχουμε πάρει το κεφάλι από την παιδεία, την Υγεία, τώρα και τον αιγιαλό», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης σε σχέση με τον αιγιαλό για να απαντήσει η κ. Ασημακοπούλου ως εξής:

«Προτού καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα τα νομοθετήματα είναι αντισυνταγματικά, καλό θα ήταν να δει πρώτα το νομοσχέδιο. Δεν είναι η πρόθεση κανενός ούτε να τσιμεντοποιήσει ούτε να αποκλείσει τους πολίτες από τις παραλίες. Θα πρότεινα να κάνουμε το καθήκον μας, να δούμε το νομοθέτημα, να ακούσουμε τις απόψεις στον δημόσιο διάλογο. Σας προβλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει το νομοθέτημα αυτό για να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση γιατί αυτός είναι ο πολιτικός του στόχος».

«Έχει κανείς διαφορετική γνώμη σε σχέση με τη ΔΕΗ, ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν προχώρησε σε ένα Εθνικό έγκλημα; Η κοινή γνώμη, έβγαλε τα συμπεράσματά της», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Η συγκεκριμένη βιομηχανία είχε εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό ως προς το σκέλος της παραγωγής. Αυτό ήταν μια συγκεκριμένη επιλογή. Δεν υπήρξε ποτέ ένα σχέδιο ώστε να σταθεί στα πόδια της. Υπάρχουν διεθνή συμφέροντα έξω από τη χώρα όπου ήθελαν να πάρουν το συγκεκριμένο Brand name είναι άλλο ένα δείγμα γραφής, μίας ανεύθυνης πολιτικής η οποία μετατρέπει τη χώρα σε μια εισαγωγική χώρα, πλήρως εξαρτώμενη»

Η κ. Ασημακοπούλου, απάντησε ως εξής:

«Θα πρέπει να περάσουμε πλέον στην περίοδο όπου το κράτος δεν επιδοτεί επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι κερδοφόρες. Η δική μου παράταξη δεν είναι υπέρ του μεγάλου κράτους το οποίο συντηρεί δομές εις βάρος των φορολογουμένων. Ο τρόπος για να κρατήσουμε την εγχώρια παραγωγή θα πρέπει να είναι σύννομος με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατών στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με το κράτος να μην επιδοτεί ζημιογόνες καταστάσεις τις οποίες πληρώνουν μετά οι Έλληνες πολίτες».

«Είναι απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί η συγκεκριμένη βιομηχανία. Τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια βλέπαμε το τι θα γίνει. Όταν κλείνει μια βιομηχανία, κλείνουν και οι επιχειρήσεις που έχουν τη συντήρηση. Ουσιαστικά παίρνουμε μια φέτα από την παραγωγική βάση της χώρας και την πετάμε εκτός. Πότε θα ξαναδούμε μια πολιτεία η οποία θα έχει έναν κλαδικό σχεδιασμό. Αυτά πλέον είναι έννοιες άγνωστες. Όλα έχουν παραπεμφθεί στις άγριες δυνάμεις της αγοράς», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Από μια αντιπολίτευση που στόχος της είναι η πολιτική αποσταθεροποίηση. Το μόνο που ενδιαφέρει την αντιπολίτευση είναι να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουν 120 βουλευτές και θα μπλοκάρουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν με εκπλήσσει καθόλου αυτή η εκτίμηση. Δεν έχουν καμία αντιπρόταση να μας φέρουν για το πώς θα λειτουργήσει η οικονομία. Το να πεις τι πρέπει να γίνει αντ’ αυτού, είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει ποτέ και σε καμία πρόταση», απάντησε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ασημακοπούλου.

«Είναι θλιβερό η Νέα Δημοκρατία να υιοθετεί αυτές της κατηγορίες περί αποσταθεροποίησης. Δείχνει μια ένδεια επιχειρημάτων. Είναι τραγικό για μια κυβέρνηση να μην έχει τίποτε άλλο να πει στον ελληνικό λαό, παρά το μνημονιακό πρόγραμμα. Αν καμαρώνει γι αυτό, νομίζω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την χώρα. Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά σε αυτή τη χώρα για τους θεσμούς είναι η κυβέρνηση Σαμαρά. Έρχεται να μας μιλήσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προσπαθεί να μεταφράσει αυτή την προσπάθεια σαν ένα ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση Σαμαρά», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, έχει σώσει τη χώρα από το να πέσει στο γκρεμό και να χρεοκοπήσει επισήμως. Υπάρχει πλήρη κατανόηση της δυσκολίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. Ως βουλευτής έχω πλήρη συναίσθηση ότι το θέμα των δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορεία, είναι το πρώτιστο πράγμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία» και συνέχισε: 

«Η κυβέρνηση έχει κάνει και κινήσεις μονομερής χωρίς την τρόικα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή, με πολλά θέματα στο τραπέζι. Έχουμε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική θέση αυτή τη στιγμή για να προχωρήσουμε και να βάλουμε και τις μονομερής μας θέσεις και τις κόκκινες γραμμές μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «δεν νοείται διαπραγμάτευση όταν εκ των προτέρων έχεις αποδεχθεί τους στόχους, τη λογική μιας πολιτικής και το περιεχόμενο. Έχει υιοθετήσει μια διγλωσσία η κυβέρνηση. Στο εσωτερικό μιλάει για φοροελαφρύνσεις, στους δανειστές μιλά για απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων της. Βλέπει ότι είναι στριμωγμένη και γι αυτό, όλα τα σενάρια τους επόμενους μήνες έχουν βγει στην επιφάνεια. Είναι πολιτικά απομονωμένη, είναι πολιτικά αφερέγγυα. Νομίζω πως έχει κλείσει τον κύκλο της. Σε αυτή τη συζήτηση για το χρέος ποια θα είναι η πρόταση του κ. Σαμαρά; Εμείς λέμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τι λέει η κυβέρνηση πάνω σε αυτό; Δεν τολμούν να προφέρουν τη λέξη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό», αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης με την κ. Ασημακοπούλου να απαντά:

«Ο λόγος που αυτή τη στιγμή μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις για το χρέος είναι διότι έχουμε πετύχει και ξεπεράσει τους στόχους του προγράμματος. Ο στόχος της κυβέρνησης και κάθε ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα, είναι να λύσουμε το θέμα του χρέους. Ο τρόπος έχει πολλές παραμέτρους οι οποίες θα συζητηθούν εξαντλητικά για να παρθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το «αϊ στο καλό, εσύ και το χρέος σου», δεν είναι η λύση για το χρέος. Όσον αφορά την αστειότητα περί διγλωσσίας, όταν μέσα στο κόμμα σας έχετε τουλάχιστον οκτώ διαφορετικές φωνές. Όταν μιλάτε για διγλωσσία σας απαντώ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί».

«Σαφέστατα θα έχει σχέδιο το οικονομικό επιτελείο. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει», πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

«Τα λόγια περισσεύουν η κ. Ασημακοπούλου ήταν αποκαλυπτική. Η κυβέρνηση δεν έχει δική της πρόταση, είναι έρμαιο των δανειστών γι αυτό δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να βρει τη λύση του από μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από μια νέα λαϊκή ετυμηγορία», ήταν η άμεση απάντηση του κ. Σκουρλέτη με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να απαντά:

«Σας διαβεβαιώνω ότι το «μαγικό ραβδί» δεν θα αποτελέσει μέρος της διαπραγμάτευσης».

«Ο κ. Γιούνκερ δημόσια αναφέρθηκε στο ότι χαίρεται που η Ελλάδα κατάφερε να νικήσει την χρεοκοπία. Δεν υπάρχει από πλευράς μας, καμία διάθεση να ωραιοποιήσει κανείς ότι λάθη και παραλήψεις έχουν γίνει από όποια πλευρά σε αυτό το διάστημα της κρίσης», σημείωσε ακόμα.

Κλείνοντας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:

«Μας δόθηκε η ευκαιρία στις ευρωεκλογές να κουβεντιάσουμε για το μέλλον της Ευρώπης. Αν θέλουμε να επανακάμψει η Ευρώπη προϋποθέτει μια πολιτική ρήξη με τις κυρίαρχες στρατηγικές. Αν δεν υπάρξει ένας ρωμαλέος σχεδιασμός για επενδύσεις, αν δεν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο τότε πολύ φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει στον δρόμο της ύφεσης».

Ακούστε το ηχητικο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ