Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Για προσπάθεια συγκάλυψης αδικιών και υπονόμευση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας του Δημοσίου, κατηγορεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι προχωρά κανονικά ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου, από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το ΑΣΕΠ. Και αυτό παρά τις επιθέσεις της ΠΟΕ- ΟΤΑ που «όπως έχει δείξει με σειρά ανακοινώσεων και ενεργειών της, δεν θέλει να αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θέλει να ελέγχεται ο τρόπος με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο και δεν θέλει να επιλέγονται οι προϊστάμενοι με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο» αναφέρει το υπουργείο.

«Η προσπάθεια ενίσχυσης της αξιοπιστίας του Δημοσίου στοχεύει στην άρση των αδικιών που ταλαιπώρησαν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους. Στοχεύει στην αντιμετώπιση των χρόνιων στρεβλώσεων και παθογενειών και κυρίως στην απομάκρυνση εκείνων που με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους αποδεικνύεται ότι δεν τιμούν τον τίτλο του δημοσίου υπαλλήλου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή την αδικία αποκαθιστούμε. Η καθ’ όλα νόμιμη και πρόσφατα νομοθετημένη από τη Βουλή των Ελλήνων διαδικασία αντικειμενικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα συνεχιστεί κανονικά. Δεν αναστατώνουμε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν- τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων- παρά μόνο εκείνους που έχουν υπαρκτό λόγο να ανησυχούν» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Εξοργιστική η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΑΔΕΔΥ: Η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Μπαλασόπουλος: Εμείς δεν επιτρέπουμε κανέναν έλεγχο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ