Ντινόπουλος: Φοροελαφρύνσεις και αύξηση δόσεων

Ντινόπουλος: Φοροελαφρύνσεις και αύξηση δόσεων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις αποκρατικοποιήσεις, τις απολύσεις αλλά και τις δόσεις.

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 1ο εξάμηνο είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση και για τις φοροελαφρύνσεις. Ούτε ο προϋπολογισμός που εφαρμόζεται σήμερα είχε την έγκριση της τρόικας», σχολίασε αρχικά ο κ. Ντινόπουλος και συνέχισε:

«Οι αποκρατικοποιήσεις θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα. Θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση να μην ιδιωτικοποιηθεί και το νερό. Σε κάθε περίπτωση, οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε τις ιδανικές χρονικές συγκυρίες».

«Η τρόικα δεν ζητάει απολύσεις από το 2015 και μετά. Αυτές οι 6.500 απολύσεις του 2014 νομίζω ότι έχουν βρεθεί. Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν προβλέπονται απολύσεις για το 2015. Δεν προβλέπονται άλλες απολύσεις», πρόσθεσε.

«Έχουμε μπροστά μας ένα συγκεκριμένο έργο. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, νομίζω ότι δεν θα τους ανταμείψει η ελληνική κοινωνία», σχολίασε ακόμα ο κ. Ντινόπουλος ενώ για το θέμα των δόσεων είπε:

«Αν δεν μειώσουμε τους φόρους θα βλέπουμε τους ψηφοφόρους να μειώνονται δραματικά. Αν δεν κάνουμε αυτές τις φοροελαφρύνσης και την αύξηση των δόσεων δεν θα πληρώνει κανένας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ