Συγγνώμη Σαλαγιάννη στους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ

Συγγνώμη Σαλαγιάννη στους εργαζομένους του ΠΑΣΟΚ

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Συγγνώμη από τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ για την αδυναμία να ανταποκριθεί το κόμμα στις υποχρεώσεις που είχε απέναντί τους ζήτησε ο γενικός διευθυντής της Χαριλάου Τρικούπη Νίκος Σαλαγιάννης, με ομιλία του στη συνεδρίαση της κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης έδωσε μία εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει με τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ό,τι συνέβη με αυτούς «είναι το ζωντανό παράδειγμα στο τι συνέβη αυτά τα χρόνια της κρίσης σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας: εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της ανέχειας».

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ εργαζόταν το 2012 συνολικά 190 εργαζόμενοι, ενώ σήμερα τυπικά εργάζονται 30, αλλά ουσιαστικά 10, αφού άλλοι 10 είναι σε άδεια άνευ αποδοχών, 5 είναι σε επίσχεση εργασίας και 5 σε άδειες κυοφορίας – λοχείας ή αναρρωτικές.

Οι υπόλοιποι όπως είπε έφυγαν είτε γιατί έληξαν οι συμβάσεις εργασίας τους και δεν είχε το ΠΑΣΟΚ δυνατότητα να τις ανανεώσει, είτε γιατί συμφώνησαν να φύγουν, λαμβάνοντας ένα μέρος της αποζημίωσης και των οφειλομένων. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο οδυνηρό από το να μην μπορείς να καταβάλεις τα δεδουλευμένα τους, σε ανθρώπους που τους γνωρίζεις 10, 20 και 30 χρόνια και ξέρεις πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο οδυνηρό, να το συνειδητοποιήσουμε… Εκ μέρους όλων σας, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους αυτούς τους ανθρώπους μας, για την αδυναμία μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντί τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΚΠΕ ο Ν. Σαλαγιάννης.

Στο 5% περιορίστηκαν οι δαπάνες

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη περιόρισε τις λειτουργικές της δαπάνες, το πολύ στο 5% του μέσου όρου των λειτουργικών δαπανών της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ έφερε και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Το 2012 πληρώναμε, κεντρικά, για ενοίκια γύρω στις 100.000 ευρώ το μήνα. Σήμερα πληρώνουμε κάτω από 6.000 ευρώ. Επίσης, κάναμε ευρωεκλογές με 300.000-350.000 ευρώ, ενώ το 2009 με 12.000.000 ευρώ».

Έκκληση στα μέλη για μισό ευρώ το μήνα

Υπογράμμισε μάλιστα ότι με τα σημερινά δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, αν μόνο το 60-70% των ενεργών μελών του συνεισφέρουν 5-6 ευρώ το χρόνο, δηλαδή με μισό ευρώ το μήνα.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ