ΦΩΤΟ-Η “αργεντίνικη” βραδιά του Αλέξη Τσίπρα

ΦΩΤΟ-Η “αργεντίνικη” βραδιά του Αλέξη Τσίπρα

Σε λάτιν ποδοσφαιρικούς ρυθμούς «χορεύει» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει οπαδός του Μέσι. Η επιθυμία του να βρεθεί η Αργεντινή στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έζησε» το δραματικό ημιτελικό με την Ολλανδία με παρέα φίλων και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το ραντεβού στο σπίτι του Κώστα Ήσυχου, υπεύθυνου της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε τυχαία, καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Στη σύναξη των ποδοσφαιρόφιλων συμμετείχαν παλιές δόξες των γηπέδων, ένας πανεπιστημιακός, δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μία οπαδός της Μπαρτσελόνα, η οποία απαθανάτισε την «ανδροπαρέα».

Στη συντροφιά βρέθηκαν ο Τάκης Λουκανίδης, ιστορική μορφή της δεκαετίας του ’60, ως παίκτης της Δόξας Δράμας, του Παναθηναϊκού και του Άρη, ο γκολκίπερ του Άρη και της ΑΕΚ, Νίκος Χρηστίδης, ο Αργεντινός Χουάν Ραμόν Ρότσα που άφησε εποχή στον Παναθηναϊκό, ο επονομαζόμενος «ζογκλέρ» Χρήστος Αρδίζογλου του Απόλλωνα Αθηνών και της ΑΕΚ και ο Κύπριος στράικερ Μιχάλης Κωνσταντίνου που φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Μαζί τους ο καθηγητής του Παντείου Γιάννης Κουζής, ο Νίκος Μάλλιαρης, υπεύθυνος ποδοσφαίρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο οικοδεσπότης Κώστας Ήσυχος. Σημείο αναφοράς της παρέας ήταν και ο Νίκος Χρηστίδης, καθώς, όπως και ο τερματοφύλακας Τιμ Κρουλ της Ολλανδίας μπήκε αλλαγή και έπιασε δύο πέναλτι (στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα), έτσι και εκείνος έχει επιστρατευτεί από τον προπονητή της ΑΕΚ Φ. Φάντροκ – το 1977 – στο τέλος του αγώνα με την αγγλική ΚΠΡ. Απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε επίσης:

Βλέπει Μουντιάλ ο Σαμαράς

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ