Η ατζέντα της συνάντησης του Χαρδούβελη με το ΠΑΣΟΚ

Η ατζέντα της συνάντησης του Χαρδούβελη με το ΠΑΣΟΚ

 

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συζητήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις μετά το πρόσφατο Eurogroup και η πορεία εφαρμογής των άμεσων δεσμεύσεων της χώρας.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον νέο υπουργό για τις απόψεις που έχει καταθέσει το Κίνημα για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, εν όψει και της επίσκεψης της τρόικας.

«Ιδιαίτερα αναφερθήκαμε στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την αντιμετώπιση -με νέα ρύθμιση- του θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες. Επισημάνθηκε ακόμη η κατηγορηματική μας άρνηση σε τυχόν απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Οι ειδικότερες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα φορολογικά ζητήματα θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο υπεύθυνος της Κ. Ο. για τα θέματα Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και οι Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου.

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει, τέλος, ότι «έχει έχει ζητήσει μετά από συνεννόηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τους συναρμόδιους Υπουργούς για τα θέματα ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών και των νέων μέτρων προστασίας των απολυθέντων Δ. Υ.».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ