Ηλεκτρονική ψηφοφορία-Σε 70 δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα

Ηλεκτρονική ψηφοφορία-Σε 70 δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα

Ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα απαιτήθηκαν για την πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και τη δημιουργία Φυλακών Τύπου Γ’.

Το σύστημα εφαρμόστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος για πρώτη φορά, ωστόσο θα επαναληφθούν άλλες δύο πιλοτικές εφαρμογές, στο Β’ και στο Γ’ Θερινά Τμήματα, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Οκτώβριο, με το άνοιγμα των εργασιών της νέας Συνόδου.

Της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ακολούθησε και ο παραδοσιακός τρόπος ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών, προκειμένου να αποφευχθούν οι αστοχίες της… πρώτη φοράς.

Στην πρώτη φάση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που αντικατέστησε την παραδοσιακή πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, απαιτήθηκε 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη επαναληπτική φάση, που αντικατέστησε την παραδοσιακή δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου, απαιτήθηκε περίπου 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της νομοθετικής υπηρεσίας για το αυτοματοποιημένο σύστημα ανοιχτής κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, τυπικά η έναρξη έγινε στις 13:27:23 και η λήξη της στις 13:28:00. Οι συμμετέχοντες ήταν 84, επιλογή «ναι» έκαναν 49 βουλευτές, επιλογή «όχι» 35 βουλευτές και 0 βουλευτές στο «παρών». Το σύστημα αυτόματα καταγράφει το ονοματεπώνυμο του κάθε βουλευτή, την εκλογική παράταξη, την εκλογική περιφέρεια, την επιλογή της ψήφου και την ώρα καταχώρησης της ψήφου.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ