Ντόρα: Αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού ο νέος επίτροπος

Ντόρα: Αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού ο νέος επίτροπος

«Είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού -και φαντάζομαι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί το όνομα της επιλογής που θα κάνει η Ελλάδα- για τον νέο Επίτροπο στις Βρυξέλλες» δήλωσε στον ραδιοσταθμό “Βήμα”, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε, αν και η ίδια ενδιαφέρεται.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή είπε: «Αλήθεια είναι. Αλλά δεν είναι είδηση. Τα στελέχη συναντώνται, όπως ξέρετε, ανταλλάσσουν απόψεις. Είχα να δω τον κ. Καραμανλή από τις ευρωεκλογές, οπότε κάναμε μια ευρύτερη συζήτηση. Συζητήσαμε πιο πολύ την ευρωπαϊκή εξέλιξη, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς παρουσιάζεται το πολιτικό σκηνικό σήμερα στην Ευρώπη. Διότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και παρουσιάζει μια ευρύτερη κινητικότητα στους λαούς της και το μήνυμα των ευρωεκλογών πρέπει να ληφθεί πλέον με πολύ διαφορετικό τρόπο από μια Ευρώπη που πρέπει να μπει σε νέου τύπου λογικές».

Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Είναι ασαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι σοβαρά στοχεύει στο να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ ή τους όρους ανταγωνισμού. Ξέρει πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που λέει είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά κάνουν μια τελευταία προσπάθεια πολιτικά, να δουν αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή. Αυτή είναι η ταμπακιέρα. Και η εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ