Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο χρόνια τώρα ο σπουδαίος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη γη, το νερό, τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, έχει δείξει το δρόμο σε άλλα τόσα κινήματα που δημιουργήθηκαν στον καιρό της κρίσης. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν όχι μόνο ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία καθοδηγούμενη από τη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να τους στοχοποιήσει ως «εγκληματική οργάνωση», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Οι κάτοικοι πολλές φορές έχουν αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες, με τέσσερις από αυτούς να έχουν περάσει από 3 έως 6 μήνες προφυλακισμένοι χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος τους. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τράπεζα DNA, με υλικό που έχει αποσπαστεί παράνομα από τουλάχιστον 300 κατοίκους. Ταυτόχρονα, οι παράνομες εργασίες στο βουνό για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξόρυξη συνεχίζονται με τις ευλογίες όλων των αρμόδιων αρχών».

«Για άλλη μια φορά, οι κάτοικοι καλούνται σε απολογία για τη διαμαρτυρία στον Λάκκο Καρατζά, την Ημέρα της Μητέρας, κατά την οποία πολλές γυναίκες και άνδρες αντιμετωπίστηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ με αλόγιστη χρήση χημικών και βίας. Η «επένδυση», σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα γίνει με κάθε κόστος κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, με τους διωκόμενους συναγωνιστές να έχουν φτάσει τους 350 μέσα σε δύο χρόνια», τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση, στην οποία, τέλος, αναφέρεται το εξής:

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, τις ημέρες που καλούνται οι 29 κάτοικοι σε απολογία, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ