• Πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές;

  8:30 πμ, Δευτέρα 19 Μάρ 2012 8:30 πμ, Δευτέρα 19 Μάρ 2012

  Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στους Financial Times, υποστηρίζει πως στην Ελλάδα υπάρχει μια «ευρεία, σιωπηρή πλειοψηφία Ελλήνων» που θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, παρά τις διαδηλώσεις και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

  Η Ελλάδα, υποστήριξε, είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, για αυτό το λόγο οι πολιτικοί της αρχηγοί είναι έτοιμοι να συνεργαστουν, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές τους και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

  «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη - αν και η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο», είπε. «Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να επιτευχθούν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια», τόνισε.

  Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων και τα επιπλέον μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, θα μετατρέψουν τον φαύλο κύκλο καθοδικής πορείας της δημοσιονομικής λιτότητας και συρρίκνωσης της οικονομίας σε «έναν ενάρετο κύκλο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αύξηση της δραστηριότητας και ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση.

  Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ότι αυτή ήταν η τελευταία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους». Το άρθρο καταλήγει αναφέροντας πως ο κ. Παπαδήμος «ήταν προσεκτικός να μην αποκλεισθεί ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν θα υπήρχε επαρκής υποστήριξη για έναν εναλλακτικό υποψήφιο».

  Πηγή: iefimerida.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα