Μαχαίρας: Θα μελετήσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Μαχαίρας: Θα μελετήσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρήστος Μαχαίρας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα με θέμα τη «μικρή ΔΕΗ».

«Θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ώρες. Δεν έχει επικοινωνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κουβέλη. Θα τεθεί προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει κάποια συζήτηση, θα μελετήσουμε την πρόταση και θα απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Μαχαίρας και πρόσθεσε:

«Δεν μου επιτρέπεται να προκαταλάβω μία απόφαση του προέδρου του κόμματος σε μια κρίσιμη ειδική συγκυρία, όπως είναι αυτή που διανύουμε με τη “μικρή ΔΕΗ” και λόγω του ρόλου που έχω, είμαι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Θα ήταν λάθος να κάνω κάτι τέτοιο».

«Γενικά», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει μορφές έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας και τέτοιες είναι και τα δημοψηφίσματα».

«Το λέω αυτό», ανέφερε, «γιατί βρισκόμαστε σε μια ειδική χρονική στιγμή, όπου η κυβέρνηση νομοθετεί με ακραίους και βεβιασμένους τρόπους.

Το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ” -που δεν είναι καθόλου μικρή, είναι μεγάλη αυτή που επιχειρείται να “τεμαχιστεί” και να πουληθεί- εισήχθη άρον άρον χωρίς πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που θα έπρεπε να ακούσει τις απόψεις των ενδιαφερομένων και των πολιτικών δυνάμεων. Με τον ίδιο βεβιασμένο τρόπο επιχειρείται να ψηφιστεί», είπε ο κ. Μαχαίρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ