• Αυτή θα είναι η ηγετική ομάδα

  7:40 πμ, Δευτέρα 19 Μάρ 2012 7:40 πμ, Δευτέρα 19 Μάρ 2012

  Όπως έχει ενημερώσει τους συνομιλητές του, θα έχει δίπλα του όλους τους λεγόμενους «κορυφαίους», τους οποίους πιθανόν να συμπεριλάβει και στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, είτε το εκλέξει το Εθνικό Συμβούλιο, είτε το ορίσει ο ίδιος. Ο λόγος για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέτρο Ευθυμίου, Φώφη Γεννηματά, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και πιθανόν τον Μίμη Ανδρουλάκη.

  Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν προτίθεται να συμπεριλάβει στο επιτελείο αυτό και τον παρολίγο αντίπαλό του για την ηγεσία Χρήστο Παπουτσή, τον οποίο ωστόσο θα συμπεριλάβει στην Εκλογική Επιτροπή, όπου θα συμμετάσχουν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, πιθανόν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

  Η σηματοδότηση της ανανέωσης προεκλογικά - πέραν των ψηφοδελτίων - θα γίνει με το πρόσωπο του Γραμματέα και του εκπροσώπου Τύπου. Για τη θέση του Γραμματέα συζητείται πολύ το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος διαθέτει το μειονέκτημα ότι διαμένει στην επαρχία (Κοζάνη) και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να μετακομίσει στην Αθήνα. Σοβαρές εισηγήσεις υπάρχουν και για τον Νάσο Αλευρά, ο οποίος όντως θα σηματοδοτήσει το νέο, ενώ πολύ δύσκολα θα επανεκλεγεί στην Α΄ Αθηνών, αλλά και για το νεαρό Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αρνείται να επανέλθει σε μια θέση που κατείχε επί Κώστα Σημίτη, η Τόνια Αντωνίου-που γνωρίζει όσο ίσως κανένας άλλος το ΠΑΣΟΚ-απορρίπτεται ως «πολωτική».

  Η Χριστίνα Μανωλοπούλου, δικηγόρος από την Αχαΐα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, φερόταν να είναι από τα ονόματα που συζητούνται για τη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ.

  Ο Ε. Βενιζέλος επιθυμεί να σηματοδοτήσει την ανανέωση με πρόσωπο έκπληξη για τη θέση του εκπροσώπου τύπου, νεαρής μάλιστα σχετικά ηλικίας, και από τις βασικές προτάσεις είναι η δικηγόρος από την Πάτρα.

  Οι αρχικές σκέψεις για τον Κώστα Καρτάλη -κατά κοινή παραδοχή το πλέον κατάλληλο πρόσωπο- εγκαταλείφθηκαν, καθώς ο βουλευτής Μαγνησίας θα έπρεπε να οριστεί στο Επικρατείας, στο οποίο όμως οι εκλόγιμες θέσεις υπολογίζονται μόλις σε τρεις!

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα