Τι είπαν Ορφανός-Μπουτάρης

Τι είπαν Ορφανός-Μπουτάρης

Για θέματα της πόλης (μετρό, λιμάνι, δημοτική τηλεόραση, κωπηλατικοί αγώνες, κ.α.) συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Διοικητήριο, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις όταν είμαστε πολλοί και γίνουμε πιο δυνατοί» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Ορφανός. «Αυτή είναι η βασική σκέψη στην οποία συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο, ότι έχουμε ένα ευρύ επίπεδο σχέσεων, στο οποίο μπορούμε να είμαστε από κοινού».

«Δεν είδαμε κάποιο θέμα στο οποίο να έχουμε διαφορά αντιλήψεων» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης. «Τείνει να δημιουργηθεί και φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρή αυτή η κατάσταση, ένα τρίγωνο μεταξύ του ΥΜΑΘ της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης, που έχει κοινές αντιλήψεις και κοινή διάθεση, ώστε τα θέματα της πόλης να προωθηθούν, χωρίς διαμάχες, για να προχωρήσουν» υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Αυτά που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι κοινά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το μετρό ο κ. Ορφανός απάντησε ότι αναμένει από τον δήμαρχο όλα τα στοιχεία που δείχνουν τα επιχειρήματα του δήμου, σε σχέση με τη νέα προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ για το θέμα των αρχαιοτήτων στο μετρό.

«Ήθελα να διερευνήσω τι ακριβώς συνέβη. Ελπίζω με τα στοιχεία που θα μου στείλει να βρούμε διέξοδο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τα πράγματα να γίνουν γρηγορότερα» τόνισε ο κ. Ορφανός, σημειώνοντας ότι αυτό απαιτεί η πόλη και οι επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έργα του μετρό.

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να μην έχουμε άλλες απώλειες γιατί υπήρξαν» πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε: «Είπαμε, ότι Θα μου στείλει τα στοιχεία, βάσει των οποίων, κινήθηκε για να αποκτήσω πραγματική άποψη κι όχι επιφανειακή, γιατί πολλές φορές λέμε: “Μα γιατί το κάνει αυτό;”. Ο δήμος έχει μια οπτική, θέλω να τη δω και εάν η οπτική είναι ισχυρή, να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να κινηθούμε γρηγορότερα, να μπορούμε να συνδυάσουμε αυτές τις απόψεις, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μετρό και να είναι συνδεδεμένη και με την ιστορία της. Όχι για να πάμε στο παρελθόν αλλά για να χαράξουμε καλύτερο μέλλον».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης τόνισε ότι σημείωσε όλα τα αιτήματα του δημάρχου και θα τα μεταφέρει στην κυβέρνηση, ώστε ο βασικός στόχος να επιτευχθεί, να γίνει καλύτερη η Θεσσαλονίκη. «Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλα αυτά τα θέματα» τόνισε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε: «Η εποχή των διαχωρισμών στη Θεσσαλονίκη είναι παρελθόν. Τα προβλήματα είναι συνολικός αντίπαλος και εκεί η συμμαχία μας με τον δήμαρχο θα είναι δυνατή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ