Τάραξε τα νερά η συνέντευξη Αβραμόπουλου

Τάραξε τα νερά η συνέντευξη Αβραμόπουλου

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

«Φωτιές άναψε» στο πολιτικό σκηνικό η συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου στη Realnews, o οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι η πρόταση αυτή προέρχεται από τα συγκεκριμένα χείλη αποκτά μια άλλη δυναμική, καθώς εκτός από υπουργός Άμυνας είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος. Κανένας δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος τονίζει πως εκείνο που προέχει είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

Άλλωστε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εκείνος που πάλι σε συνέντευξη του στη Realnews τον Ιανουάριο του 2014 είχε υποστηρίξει ότι με τη σημερινή της σύνθεση η Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μία άποψη που είχε δημιουργήσει τότε αίσθηση, αλλά πλέον είναι ένα από τα θέματα συζήτησης, αλλά και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Επισήμως, το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει τη συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ωστόσο, συνομιλητές του πρωθυπουργού σημείωναν τις σημαντικές διαφορές που υπάρχουν στις πολιτικές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Όμως, «γαλάζια» στελέχη που βρίσκονται κοντά στον «μεσαίο χώρο» υπενθυμίζουν πως κανείς πριν από μερικά χρόνια δεν θα πίστευε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, οι συνθήκες ήταν τέτοιες, όπως και το εθνικό συμφέρον που ουσιαστικά επέβαλαν αυτήν τη συνεργασία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, βλέποντας ότι ενδεχομένως θα δημιουργηθεί πολιτικό αδιέξοδο, με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και με βάση τα ποσοστά των ευρωεκλογών που έδειξαν ότι δύσκολα κάποιο κόμμα θα μπορέσει να είναι αυτοδύναμο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μην σταματήσει η πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Με θετικό μάτι είδε την πρόταση Αβραμόπουλου, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ενηλικιώνεται:

«Η ΝΔ διαχρονικά, επειδή είναι κυρίαρχη ιδεολογική παράταξη, μην ξεχνάτε, όταν υπήρξε ανάγκη, συνεργάστηκε με το ΚΚΕ. Επίσης, παρά το βάρος, συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια λογική προσέγγισης στην κατεύθυνση η χώρα να πάει καλά».

Διαφορετική άποψη εκφράζουν τα στελέχη της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» τα οποία εκτιμούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαφορές είναι «χαοτικές», καθώς, όπως λένε, υπάρχουν ακόμα στελέχη στην Κουμουνδούρου που τάσσονται υπέρ της δραχμής και στηρίζουν ακραίες δράσεις.

Το σίγουρο είναι πως η συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου στη Realnews προκάλεσε ήδη συζητήσεις, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, με αφορμή την προεδρική εκλογή.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ