Καρασμάνης: Δεν με ενημέρωσε κανείς για το νομοσχέδιο

Καρασμάνης: Δεν με ενημέρωσε κανείς για το νομοσχέδιο

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, για την ενδεχόμενη κυβερνητική εμπλοκή με την υπογραφή στο νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό.

Απάντηση στα σενάρια για κυβερνητική εμπλοκή έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης. Από τη μία πλευρά διαψεύδει οποιαδήποτε αντίθεση του ή κόντρα ενδοκυβερνητική, όμως επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο το ήρθε πολύ αργά και δεν έχει προλάβει να το μελετήσει.

«Δεν υπάρχει θέμα. Δεν ειπώθηκε καν από μένα ότι δεν υπογράφω. Δεν είμαι εναντίον του νομοσχεδίου. Αντιθέτως το νομοσχέδιο αυτό έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Απλώς μας το έστειλαν την Πέμπτη αργά το βράδυ από το υπουργείο Τουρισμού και ζήτησα λίγο χρόνο για να το μελετήσω».

«Φυσικά και θα υπογράψω. Θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα που αλληλεπικαλύπτει η μία διάταξη του υπουργείου Τουρισμού, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο», συνέχισε.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως εμπλοκή. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στα δύο νομοσχέδια. Π.χ. έχουμε διαφορά στον τρόπο που χορηγούμε το αγροτικό σήμα. Υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που διέπει αυτό το καθεστώς. Δεν υπάρχει καμία αντίθεση. Είναι σημαντικό το νομοσχέδιο. Απλώς υπάρχουν κάποιες μικροδιαφοροποιήσεις. Θέλουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τις δούμε», πρόσθεσε.

«Σε μένα ήρθε το νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Πέμπτης. Δεν είχα καμία άλλη εμπλοκή σε αυτό, καμία άλλη πληροφόρηση. Δεν μου εστάλη τίποτα, δεν με ενημέρωσε κανείς», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ