Η Δαμανάκη θέλει να παραμείνει επίτροπος

Η Δαμανάκη θέλει να παραμείνει επίτροπος

Της Αλεξίας Τασούλη

Την πρόθεσή της να ανανεώσει τη θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει η Μαρία Δαμανάκη η οποία παραδίδει το χαρτοφυλάκιο της στα μέσα Ιουλίου.

Σε συνάντηση της με δημοσιογράφους, που είχε το μεσημέρι -άρτι αφιχθείσα από τις ΗΠΑ– η Ελληνίδα επίτροπος είπε ότι είναι επιθυμία της να αναλάβει και μια δεύτερη θητεία διότι αυτό θα σήμαινε και μεγαλύτερες πιθανότητες για να πάρει η χώρα μας ένα καλύτερο χαρτοφυλάκιο π.χ. την ενέργεια.

Η κυρία Δαμανάκη έχει ενημερώσει και τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο για την επιθυμία της ωστόσο τα μηνύματα που λαμβάνει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού η κυβέρνηση έχει κομματικές προτεραιότητες.

«Θα βοηθήσω ωστόσο όποιον επίτροπο και αν επιλέξει η κυβέρνηση» τόνισε η κυρία Δαμανάκη η οποία παρουσίασε και το έγγραφο που εκπόνησε η ίδια για τη ευρωπαϊκή στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια όπου για πρώτη φορά καθορίζονται τα ευρωπαϊκά στρατηγικά συμφέροντα. Το έγγραφο αυτό εγκρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων.

Για την προεδρία της Δημοκρατίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς το όνομα της ακούστηκε στα σενάρια, η κυρία Δαμανάκη ήταν ειλικρινής και είπε ότι «δεν θέλω να παραστήσω την αδιάφορη, θεωρώ όμως προχωρημένη μια τέτοια επιλογή στο πρόσωπό μου».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πρώτη της προτεραιότητα αλλιώς, όπως άφησε να εννοηθεί, έχει δεχτεί προτάσεις από τις ΗΠΑ για μια θέση σε κάποιον διεθνή οργανισμό.

Μίλησε επίσης με πολύ θετικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και η εικόνα του οποίου όπως είπε έχει βελτιωθεί στο εξωτερικό.

Η συνάντηση με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Μια έκπληξη περίμενε τη Μαρία Δαμανάκη κατά τη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον όπου ήταν βασική ομιλήτρια σε συνέδριο που διοργανώθηκε από το Global Ocean Association.

Αρχικά άκουγε τον υπουργό εξωτερικών Τζον Κέρι να αναφέρεται συνέχεια στον φίλο του τον «Λιο» ο οποίος αναμενόταν να έρθει στην εκδήλωση. Και ενώ η κυρία Δαμανάκη ακούγοντας τόσες φορές το όνομα «Λιο» νόμιζε ότι αναφερόταν στον Ιταλό πολιτικό Λεονάρντο Ντινι, η πόρτα άνοιξε και μπήκε στην αίθουσα ο γοητευτικός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος και μίλησε για τη σωτηρία των ωκεανών.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ