ΦΩΤΟ-Τετ α τετ Βενιζέλου με Σουλτς, Ολάντ, Ρέντσι

ΦΩΤΟ-Τετ α τετ Βενιζέλου με Σουλτς, Ολάντ, Ρέντσι

Στην Ypres του Βελγίου βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου μετέχει στη συνάντηση των Πρωθυπουργών και Αντιπροέδρων κυβερνήσεων που ανήκουν στη δύναμη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και το ζήτημα της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν τα όργανα της ΕΕ, με πρώτο το ζήτημα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου το ΕΣΚ έχει ταχθεί με θεσμικά κριτήρια υπέρ της επιλογής του κ. Γιούνκερ.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η επιλογή των προσώπων είναι πάντοτε πολύ κρίσιμο ζήτημα αλλά ακόμα πιο κρίσιμο είναι να εφαρμοστούν πολιτικές που απορρέουν από την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πολιτικές οι οποίες σέβονται το σύμφωνο σταθερότητας αλλά το εφαρμόζουν με έναν έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, καθώς στόχος είναι να υποστηριχτεί η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας, να υποστηριχθεί το κεκτημένο του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, με έναν τρόπο βιώσιμο προς όφελος των πολιτών της Ε.Ε».

Στη συνάντηση της Ypres μετέχουν μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι Πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Κροατίας, της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, οι Αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς και ο υποψήφιος του ΕΣΚ για την προεδρία της Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς και οι Επίτροποι Χοακίν Αλμούνια και Στέφαν Φούλε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ