Κεγκέρογλου: Θέμα δημοσιονομικής δυνατότητας οι αποφάσεις

Κεγκέρογλου: Θέμα δημοσιονομικής δυνατότητας οι αποφάσεις

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν τη διαιτησία και τις περικοπές.

«Το ΣτΕ παρεμβαίνει στο θέμα το τρόπου προσφυγής στη δικαιοσύνη η οποία προβλέπει τη συναίνεση και των δύο μερών. Εργοδότη και εργαζόμενου. Αυτό κρίθηκε και αυτό αξιολογείται», σχολίασε αρχικά ο κ. Κεγκέρογλου και συνέχισε:

«Όταν δεν υπήρξε συμφωνία παλαιότερα, υπήρξε στη συνέχεια η μονομερής προσφυγή. Τώρα αυτό κρίθηκε ως ένα θέμα αυτοτελές».

«Εάν είναι άλλο πιο σπουδαίο η λιγότερο σπουδαίο κι εγώ θα πω ότι η ουσία η πολιτική και όχι η γραφειοκρατική, είναι η διεργασία που αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επίτευξη συμφωνίας. Ότι βοηθάει σε αυτό είναι κορυφαίο θέμα», πρόσθεσε.

«Δεν μας δημιουργεί καταρχήν θέμα με την τρόικα η συγκεκριμένη απόφαση. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές και η υλοποίησή τους είναι θέμα της κυβέρνησης ανάλογα με τα δημοσιονομικά. Το δικαστήριο στέκεται στο κομμάτι που έχει να κάνει, στο ύψος και με μια συγκεκριμένη απόφαση. Από εκεί και πέρα, το πώς θα αποκατασταθεί, είναι θέμα δημοσιονομικών δυνατοτήτων να καλύψει και με ποιο τρόπο, αποφάσεις δικαστικές.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ