Βούλτεψη: Δεν νομίζω ότι θέλει Εθνικές εκλογές τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Βούλτεψη: Δεν νομίζω ότι θέλει Εθνικές εκλογές τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα προαπαιτούμενα της τρόικας, τον διάλογο γύρω από αυτά, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αποκάλυψη της Realnews για την ΕΛΣΤΑΤ.

«Χρεοκοπημένη χώρα που έχει κάνει ήδη 4 εκλογές σε 2 χρόνια, θέλει 5η εκλογική αναμέτρηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερική κατανάλωση το κάνει. Δεν νομίζω ότι θέλει Εθνικές εκλογές τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε το ταβάνι του. Για εσωκομματικούς λόγους το λέει. Η χώρα πρέπει να βγει από αυτή την περιπέτεια», είπε για το ενδεχόμενο εκλογών η κ. Βούλτεψη.

«Τα τελευταία 6-7 χρόνια, τα καλοκαίρια είναι ζόρικα όσο και οι χειμώνες. Τα προαπαιτούμενα συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών. Η στόχευση δεν πρόκειται να αλλάξει. Με την ΔΕΗ δεν αλλάζει κάτι. Όσον αφορά στον αιγιαλό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παγώσει το θέμα», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία. Το συγκεκριμένο σχήμα έχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς να γίνουμε Αργεντινή»

«Ο πραγματικός μεταρρυθμιστής είναι ο λαϊκός. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις γίνονται προς όφελος του λαού. Αν δεν είμαστε λαϊκοί, τότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

«Με λυπεί ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ποιος εκποιεί και ποιος δεν εκποιεί, ας ρίξουν μια ματιά στην Βολιβία που μας έφερναν ως πρότυπο. Αυτά τα πρότυπα τα οποία προκρίνουν τόσο καιρό, ο Ελληνικός λαός δεν τα θέλει», σχολίασε για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Η Νέα Δημοκρατία, επειδή είναι ένα ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, θέλει πάντα να διευρύνει την εκλογική της βάση. Εμείς παρατηρούμε ένα σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το δική του προσπάθεια διεύρυνσης».

«Η ΝΔ όταν δίνει πολύ μεγάλη σημασία στον δεξιό τότε χάνει το κέντρο της. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να χωρεί όλους όσους πρεσβεύουν τις ίδιες αρχές που εκφράζει το κόμμα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», τόνισε.

«Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των στατιστικών στοιχείων βρίσκεται στη δικαιοσύνη και αυτή είναι ο απόλυτος κριτής. Είναι χρήσιμο κάθε ρεπορτάζ προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί ο κ. Παπανδρέου αισθάνθηκε την ανάγκη να υβρίσει την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι τα 5 χρόνια που ήταν στην εξουσία ο κ. Καραμανλής είχε να πληρώνει 10-15 δισεκατομμύρια».

«Στα μνηνμόνια δεν μπήκαμε από έναν παράγοντα, μπήκαμε από πολλούς. Πριν από τις εκλογές του 2012, το κάθε κόμμα και η Νέα Δημοκρατία, ζητούσε αυτοδυναμία για να φέρει ολοκληρωμένα την πρότασή της. Από την ώρα που ο Ελληνικός λαός είπε –συνεργαστείτε- έπρεπε να το κάνουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ