ΒΙΝΤΕΟ-Στρατούλης: Θα ακυρώσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

ΒΙΝΤΕΟ-Στρατούλης: Θα ακυρώσουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Έντονο ήταν το ξέσπασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε το ζήτημα «μικρή ΔΕΗ» «εθνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα» εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης, ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ενέργεια και η ΔΕΗ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Δεν έχετε δικαίωμα να την τεμαχίσετε. Δεν είναι προσωπική σας περιουσία και δεν μπορείτε να υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας και του λαού μας».

«Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα», διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα το σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ.

Παράλληλα, προειδοποίησε με ακύρωση ενεργειών που πλήττουν, όπως είπε, την εθνική κυριαρχία και με έλεγχο όσων «με δόλο και ιδιοτέλεια ξεπουλούν το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Στρατούλης άσκησε έντονη κριτική για το ότι το σχέδιο νόμου θα περάσει με «συνοπτικές διαδικασίες» μέσα από το θερινό τμήμα της Βουλής, «γιατί δυστυχώς το έχουν συμφωνήσει να είναι προαπαιτούμενο».

Επισήμανε, μάλιστα ότι η «μικρή ΔΕΗ» θα οδηγήσει σε πλήρες ξεπούλημα του εθνικού φορέα ενέργειας, με τρομακτικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Στο “κόκκινο” τα Ταμεία-Δεν φτάνουν τα αποθεματικά

Οι εφοριακοί λένε ότι η πρώτη κατοικία δεν είναι ακατάσχετη

Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ