Πολιτική κόντρα προκαλεί η αποκάλυψη της Realnews

Πολιτική κόντρα προκαλεί η αποκάλυψη της Realnews

«Φωτιές άναψε»  η αποκάλυψη της Realnews η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το υπόμνημα δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ που συμπεριλαμβάνεται στην επίμαχη δικογραφία και καταγγέλλουν μεθοδεύσεις από τις δικαστικές αρχές με στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης που αφορά την διερεύνηση της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που είχε ως στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στο μνημόνιο. 

Ο Γ. Ελενόπουλος δ/ντης του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου επιτίθεται στον Κ. Καραμανλή. «Η μοναδική συγκάλυψη, είναι αυτή που επιδιώκουν όσοι προσπάθουν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή». 

Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο αναφερόταν ότι το έλλειμμα ήταν στο 15.6% και τον υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής 

«Ποιοι αποκρύπτουν αυτήν την πραγματικότητα; Οι πραγματικοί Μνημονιακοί, όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, ενδεδυμένοι μια αντιμνημονιακή λεοντή, επιδιώκουν να παραμένει η χώρα όμηρος των δικών τους στοχεύσεων. Όλοι αυτοί που με τη στάση τους τότε, οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, που με τη στάση τους σήμερα, επιδιώκουν να παραμείνουν ανέγγιχτα τα κακώς κείμενα. Όλοι αυτοί των οποίων οι στοχεύσεις ουδεμία σχέση έχουν με το εθνικό συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Γ. Παπανδρέου. 

Στο ίδιο κλίμα των όσων υποστηρίζει ο Γ. Παπανδρέου ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ καθώς παραθέτουν τα ίδια στοιχεία φωτογραφίζοντας τον Κ. Καραμανλή χωρίς όμως να τον κατονομάσουν: «Κατανοούμε την αγωνία τους να προστατέψουν αυτούς που πραγματικά οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να διαστρεβλώνουν τόσο βάναυσα την πραγματικότητα»

Η ΝΔ απέφυγε να απαντήσει στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην δημιουργηθεί ενδοκυβερνητική κρίση και εξαπέλυσε βολές εναντίον του Γ. Παπανδρέου υπενθυμίζοντας το «λεφτά υπάρχουν». Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοσύνη και εκείνη θα κρίνει αν τελικά το έλλειμμα το 2009 διογκώθηκε τεχνητά. 

«Αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων. Θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα «Λεφτά Υπάρχουν». Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι».

Ωστόσο η Χ. Τρικούπη δεν κράτησε τους τύπους και απάντησε στη ΝΔ. «Η ΝΔ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και του 2013 αναγνώρισε με την ψήφο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας ότι το έλλειμμα της χώρας το 2009 ήταν στο 15,8% του ΑΕΠ, πράγμα που επικύρωσε τόσο η Εurostat όσο και η Έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τους λόγους που μπήκαμε στα μνημόνια. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση».

Παυλόπουλος: Να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Αντώναρος:  Εάν το 2009 έγινε τεχνητή διόγκωση τότε…  

Ο Τέρενς Κουίκ για την ΕΛΣΤΑΤ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews 

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Πανανού 

Με υπόμνημα-φωτιά, που αποκαλύπτει η Realnews, τα πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης καταγγέλλουν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών την αλλοίωση της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ. Οπως υποστηρίζουν, από τη δικογραφία έχει αφαιρεθεί ουσιώδες μαρτυρικό υλικό, που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, και που «αθωώνει» τους κατηγορουμένους, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, αλλά και απαλλάσσει τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Παπανδρέου από τις πολιτικές ευθύνες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ