ΦΩΤΟ-Ο θαυμασμός του Κινέζου Πρωθυπουργού για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΦΩΤΟ-Ο θαυμασμός του Κινέζου Πρωθυπουργού για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Έχετε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία του κόσμου» είπε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εντυπωσιασμένος από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού και της συζύγου του, νωρίτερα το απόγευμα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διήρκησε μία ώρα. Το πρωθυπουργικό ζεύγος της Κίνας συνόδευσε στην ξενάγηση ο κ. Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του, καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Κινέζος πρωθυπουργός για την πινακίδα της Γραμμικής Γραφής Β και την αποκρυπτογράφησή της, ενώ εντυπωσιάστηκε από τα χάλκινα αγάλματα του Ποσειδώνα και του «τζόκεϊ» του Αρτεμισίου.

Έδειξε να απολαμβάνει τη ζωντάνια των χρωμάτων της τοιχογραφίας της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας και έκανε ερωτήσεις στον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Γιώργο Κακαβά, σχετικά με την τεχνογνωσία των Ελλήνων στην επεξεργασία των φυτικών χρωμάτων.

Η σύντομη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του στην αίθουσα με τα εκθέματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Πριν αποχωρήσει από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρωθυπουργικό ζεύγος παρέλαβε αναμνηστικά δώρα από τη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού και τον διευθυντή του ΕΑΜ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Στην Κρήτη ο Κινέζος Πρωθυπουργός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ