Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική

Η βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας, την πολιτική της κυβέρνησης, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Όταν η χώρα έχει μια διαχρονικότητα στην εξωτερική της πολιτική υπάρχει αποτελεσματικότητα . Αυτά που συζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Κίνας, είναι μετρίσιμα», τόνισε αρχικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Αυτά είναι θετικά νέα. Είναι θετικά νέα για τους πολίτες. Όλη αυτή η προσπάθεια, έχει έναν μοναδικό στόχο. Να αναπτυχθεί η οικονομία, να πάμε ένα βήμα μπροστά».

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπερασπίζει το λιμάνι του Αμβούργου με τέτοιο πάθος η Αυγή. Δεν έχουμε εμείς συμφέρων να αναπτύξουμε το λιμάνι του Πειραιά; Θα πάρουμε κανενός την άδεια αν πρόκειται να αναπτύξουμε με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, το λιμάνι του Πειραιά;», αναρωτήθηκε.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική και βεβαίως δεν αλλάζει πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αναλάβει να εκπληρώσουμε προαπαιτούμενα μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά τα προαπαιτούμενα είναι διαρθρωτικής φύσης. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να υλοποιηθούν. Δεν έχει αναλάβει η κυβέρνηση δεσμεύσεις τις οποίες δεν θα τηρήσει», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και μίλησε για τον νέο υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Ο κ. Λοβέρδος δεν είναι κανένα παιδάκι, γνωρίζει ότι συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει και τις υποχρεώσεις. Χρειάστηκε λίγο χρόνο».

«Τίποτα δεν φεύγει από τη χώρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η χρήση και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Δημιουργούνται θέσεις εργασίας οι οποίες αυξάνουν το ΑΕΠ. Αυτό μας ενδιαφέρει», τόνισε για τις αποκρατικοποιήσεις η κ. Μπακογιάννη.

«Εμείς ένα πλεονέκτιμα γεωστρατηγικό το οποίο έχουμε, οφείλουμε να το επεκτείνουμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που είπε ο κινέζος Πρωθυπουργός για την εμπιστοσύνη στα Ελληνικά ομόλογα. Δεν είναι η Κίνα, μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου με την οποία δεν έχουμε επαφή. Για μας, αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετικής σημασίας», σχολίασε ακόμα.

«Αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα έχει στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις θα κρατήσουν την οικονομία», τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ