Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κίνας

Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κίνας

 

Μνημόνιο Κατανόησης για την Ενίσχυση της Διμερούς Οικονομικής και Επενδυτικής Συνεργασίας υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Gao Hucheng, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού, Li Keqiang στην Αθήνα.

Παράλληλα, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νίκου Δένδια, του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη και των κ. Gao Hucheng, Υπουργού Εμπορίου (MOFCOM) και Xu Shaoxi,  Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη & τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC) θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων.

Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων κ.α.

Στη σημερινή εκδήλωση θα υπογραφούν επίσης δύο μνημόνια κατανόησης από την Enterprise Greece με την China Development Bank Corporation και την China Energy Conservation and Environmental Protection Group αφενός και με την China State Construction & Engineering Corporation (CSCEC) αφετέρου.

 

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τις συμφωνίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ