Κουράκης: Θα υπερασπιζόμουν και χρυσαυγίτη

Κουράκης: Θα υπερασπιζόμουν και χρυσαυγίτη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις προσλήψεις διοικητικών στα Πανεπιστήμια, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τη διαγραφή του χρέους, αλλά και για την παρουσία του ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού.

«Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί ορισμένα πράγματα. Έρχεται ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος τα αλλάζει με αποτέλεσμα από τις 1036 θέσεις, να μπορέσουν να υποσχεθούν μόνο 600, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος μου έλεγε ότι θα τακτοποιηθούν όλοι», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουράκης και συνέχισε:

«Από την άλλη μεριά, οι πρυτάνεις έλεγαν ότι θέλουν περισσότερους διοικητικούς υπαλλήλους. Παρόλα αυτά, τα Πανεπιστήμια έκαναν μια εκτίμηση και προέκυψε ότι όχι μόνο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι αλλά χρειάζονται και πολλοί άλλοι».

«Ο κ. Λοβέρδος δεν είχε ψηφίσει αυτές τις διαδικασίες. Από όλους αυτούς που υποβάλλουν αιτήσεις, ένας μεγάλος αριθμός, μένει απέξω», πρόσθεσε.

«Αν συναινέσουμε σε μια τέτοια εκλογή προέδρου, σημαίνει ότι συναινούμε για μια παράταση της κυβερνητικής θητείας μέχρι το 2016. Από τη στιγμή που αυτή η θητεία έρχεται σε αναντιστοιχία και με την πρόσφατη επίδοση των κομμάτων στις ευρωεκλογές, όλο αυτό είναι απολύτως συνεπές, το να μην θέλουμε τη συνέχιση αυτής της κυβερνητικής θητείας», σχολίασε σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κουράκης.

«Αυτό που ήταν να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του χρέους το έχει κάνει. Ο ελληνικός λαός, έδωσε τόσο μεγάλο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό χαρτί. Να πάει και να πει, ότι αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα έχουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή», τόνισε για το χρέος και συνέχισε:

«Στελέχη της κυβέρνησης, λένε δειλά ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αντί να το πουν ευθαρσώς, κάθονται και στρουθοκαμηλίζουν και λένε ότι θα βγούμε στις αγορές».

«Οποιοσδήποτε βουλευτής θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, για αξιοπρεπής συνθήκες για σεβασμό της προσωπικότητάς τους. Με την κ. Κατριβάνου έχουμε πάει πολλές φορές σε διάφορες υποθέσεις. Για τον κ. Λαβρεντιάδη, τον συναντήσαμε, συζητήσαμε μαζί του. Δεν μας ζήτησε κανείς να πάμε μάρτυρες. Αν μας το ζητούσαν θα πηγαίναμε», είπε ο κ. Κουράκης σχετικά με την παρουσία του στο αίτημα του Σ. Ξηρού για έκτιση της ποινής του κατ’ οίκον.

«Κανένα φλερτ με την 17 Νοέμβρη.. Θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό. Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για Χρυσαυγί��η και για Κασιδιάρη και για όλους τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

«Η απόφαση για τις καθαρίστριες προέκυψε μετά από μια έφεση του Δημοσίου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δημόσιο είναι αυτό το οποίο παίρνει μια απόφαση ακυρώνοντας το πρωτοβάθμιο όργανο, επιμένει και έρχεται το δικαστήριο και δίνει μια μια απόφαση η οποία προσκρούει στο περί δικαίω αίσθημα της κοινωνίας. Είναι μια απόφαση η οποία δεν τιμά καθόλου την δικαιοσύνη», σχολίασε ο κ. Κουράκης σχετικά με την απόφαση για τις καθαρίστριες ενώ σχετικά με την απόφαση που αφορά τις απροειδοποίητες κατασχέσεις από τους λογαριασμούς για χρέη στο δημόσιο είπε:

«Ένας από τους βασικούς πυλώνες δίκαιου, σε μια κοινωνία η οποία εξαθλιώνεται, καλείται να παίξει έναν άλλο ρόλο, ο οποίος να αντιστοιχεί σε αξίες οι οποίες παραβιάζονται με τον πιο ελεεινό τρόπο, όπως το δικαίωμα στη ζωή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ