Χρυσοχοΐδης: Μπερδεύουν τα λεωφορεία με τα τηλέφωνα

Χρυσοχοΐδης: Μπερδεύουν τα λεωφορεία με τα τηλέφωνα

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις μειώσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όχι απλώς να μειώσουμε τις τιμές αλλά να αλλάξουμε το δημόσιο και τις υπηρεσίες που προσφέρει. 1ον από 1η Σεπτεμβρίου, η κάρτα των 45 ευρώ γίνεται 30 ευρώ. Με 1 ευρώ την ημέρα κυκλοφορείς σε όλα τα μέσα σε όλη την Αττική», σχολίασε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε:

«Το 2ο το οποίο κάναμε, μειώσαμε το απλό εισιτήριο από 1.40 σε 1,20. 3ο  Καταργήσαμε την κάρτα των 20 ευρώ, την κάναμε 30 ευρώ αλλά σε όλα τα μέσα».

«Όποιος επινόησε την αναγωγή στο λεπτό της ώρας στην τιμή του εισιτηρίου, μπερδεύει την μετακίνηση με την τηλεφωνία. Χρονοχρέωση στις μετακινήσεις δεν υπάρχει πουθενά», πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων, κυκλοφορεί από 54, μέχρι 67. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70%. Είναι ένα 15%. Ναι, αυτοί αδικούνται. Είναι απαράδεκτη αυτού του είδους η χρονομέτρηση λες και έχουμε να κάνουμε με τηλέφωνα», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Την κάρτα των 20 ευρώ την χρησιμοποιούσε το 12%. Ναι αυτό είναι άδικο γι αυτούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική αυτή, δεν φτηναίνει τα εισιτήρια. Τα λεωφορεία δεν είναι τηλέφωνα», είπε ακόμα.

«Έχουμε έτοιμη μελετητικά και κατασκευαστικά ώριμα, περιβαλλοντικές άδειες, απαλλοτριώσεις, τη λεγόμενη γραμμή 4. Από τον Ευαγγελισμό, μέχρι το Γαλάτσι. Αυτό είναι ένα έργο που εξυπηρετεί καθημερινά 250.000 πολίτες. Είναι περίπου 900 εκατ. προϋπολογισμός. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρων για να χρηματοδοτήσει το 50% και ψάχνουμε να βρούμε τα υπόλοιπα χρήματα», σχολίασε για τα σχέδια νέας γραμμής στο μετρό ενώ για τα διόδια είπε μεταξύ άλλων:

«Τα διόδια, εκπροσωπούν το 12% του κόστους μιας μετακίνησης. Τα λεφτά των διοδίων πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο στην κατασκευή έργων».

«Η υπόθεση διαθεσιμότητες – απολύσεις είναι μια λάθος πολιτική η οποία πρέπει να αλλάξει με έναν τρόπο. Την απόφασή μας να πούμε αλλάζουμε πολιτική, αλλάζουμε την Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την διαθεσιμότητα, ενώ για το χρέος τόνισε:

«Είναι υποχρέωση και των κυβερνητικών κομμάτων και της αντιπολίτευσης, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Ωστόσο, χρειάζεται μια υπεύθυνη Εθνική στάση απέναντι στο ζήτημα και ορθολογικά τεχνική. Αυτή τη στιγμή, γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση για αυτό το θέμα στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του καθενός σε ένα μεγάλο τραπέζι πρέπει να γίνει με ύψιστη πολιτική ευθύνη».

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ