Το ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού

Το ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού

 

«Οι επενδύσεις, που υπόσχεται η κυβέρνηση, δε θα οδηγήσουν σε ανακούφιση το λαό ούτε θα λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Θα ωφελήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα στηριχτούν στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε άλλα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, η επέκταση της φοροληστείας, η ενεργοποίηση μηχανισμών κατάσχεσης ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Αυτός ο δρόμος εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα στους πολύμορφους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών χωρών και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αυτό άλλωστε εκφράζει και η αντιπαράθεση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από την κρίση και από ένα επικείμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ταχθεί ούτε με τη σημερινή αντιλαϊκή συνταγή της κυβέρνησης Σαμαρά ούτε με κάποια άλλη – εξίσου αντιλαϊκή – «με άρωμα ΔΝΤ», που του προτείνουν τα άλλα κόμματα του καπιταλιστικού μονόδρομου».

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Σαμαράς: Διαψεύσαμε τους επαγγελματίες καταστροφολόγους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ