Χριστοφιλοπούλου: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πολεμάει τη χώρα

Χριστοφιλοπούλου: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πολεμάει τη χώρα

Η υφυπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την λύση που βρέθηκε σχετικά με τις απολύσεις στην εκπαίδευση και τη διαφωνία Λοβέρδου – Μητσοτάκη.

«Η λύση που βρέθηκε είναι και έντιμη και ουσιαστική και μας δίνει τη δυνατότητα και να συνεχίσουμε το πρόγραμμα όπως ισχύει και να διαπραγματευθούμε την βελτίωσή του», σχολίασε αρχικά η κ. Χριστοφιλοπούλου και συνέχισε:

«Ο αριθμός πήγε έως το 600. Δεν υπήρχε από μας μεγαλύτερη δυνατότητα. Αναμένουμε τις διαδικασίες αξιολόγησης, για να δούμε ποιες θέσεις είναι κενές είτε για επανατοποθετήσεις είτε για νέες προσλήψεις».

«Ο κ. Βενιζέλος, τον Ιούνιο του 2013 είχε πει ότι πρέπει να αποσυνδέσουμε την κινητικότητα από την διαθεσιμότητα. Αυτό το διαπραγματευθήκαμε πολύ σκληρά με την τρόικα και επιτύχαμε να αποσυνδεθούν οι κινητικότητες υπαλλήλων και τώρα που μιλάμε, έχει επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 υπαλλήλων καθώς και να μην υπάρχει αριθμητικός στόχος απολύσεων», πρόσθεσε.

«Το θέμα δεν είναι τι θέλει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να απολύσει κανέναν. Μόνο πολιτικό τρικ δεν ήταν. Αφού ξεκινήσαμε από τους 500, φτάσαμε στους 550, υπολογίσαμε όλες τις εισροές και φτάσαμε στον τελικό αριθμό των 600», τόνισε ακόμα και είπε χαρακτηριστικά:

«Τη στροφή που λέτε, την έχουμε κάνει από καιρό προσπαθώντας και πριν τις εκλογές. Με αυτό το πρόγραμμα που έχουμε έως το τέλος του 2016 είχαμε και πήραμε πολύ σκληρά μέτρα. Αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα, ή αν δεν επαναδιαπραγματευθούμε ορισμένα από τα συμφωνηθέντα, θα βγάλουμε άκυρα τα διλλήματα που βάλαμε στους ψηφοφόρους περί σταθερότητας».

«Εγώ θα ήθελα να καλέσει η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλει να συμβάλει. Μπορεί κανείς να είναι αντιπολίτευση αλλά να συμμετέχει σε μια εθνική προσπάθεια. Φοβούμαι ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να πολεμάει τη χώρα. Και εμείς πρέπει να συνεννοούμαστε καλύτερα αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει να συνεισφέρει στην Εθνική προσπάθεια», σχολίασε ακόμα η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ