Πόλεμος για τα «κουκιά»!

Πόλεμος για τα «κουκιά»!

Των Β. Σκουρή & Χρ. Κοραή

Σφοδρή μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «κουκιά» μαίνεται στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει μέσω των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της δεξαμενής των ανεξάρτητων βουλευτών, που έχουν ανέλθει πλέον στους 21, τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με στόχο την εξεύρεση τον Φεβρουάριο -που λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια- των 180 ψήφων για την αποφυγή πρόωρων εκλογών. 

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αποτρέψει τη συγκρότηση της πλειοψηφίας αυτής, προκειμένου να επιτύχει την πτώση της κυβέρνησης, ενώ στην προσπάθειά του αυτή σκέπτεται να αξιοποιήσει και ανεξάρτητους βουλευτές στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.

Με επίκεντρο την προεδρική εκλογή, άλλωστε, αναδιατάσσονται μετά τις ευρωεκλογές όλες οι συμμαχίες και οι ανασυνθέσεις, με ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, ενώ και ανεξάρτητοι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν «με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν». 

Οπως, άλλωστε, θα αναδιαταχθούν οι κομματικές δυνάμεις γύρω από την προεδρική εκλογή, έτσι εκτιμάται ότι θα συμπορευτούν και για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, στη διαπραγμάτευση που θα ξεκινήσει με τους δανειστές.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

  

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ