Τα λόγια του Παπούλια άγγιξαν τον Τσαυτάρη

Τα λόγια του Παπούλια άγγιξαν τον Τσαυτάρη

Αν και την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ο κ. Αθ. Τσαυτάρης δεν την έμαθε από τον Πρωθυπουργό (όπως οι άλλοι υπουργοί που αποχώρησαν) αλλά από τον κ. Ευ. Βενιζέλο, δέχθηκε την επομένη ένα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια:

«Θανάση θέλω να σου πω ότι ήσουν ο τελευταίος που περίμενα να φύγει από την κυβέρνηση. Ήσουν από τους καλύτερους, αλλά να γνωρίζεις ότι στην πολιτική συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», του είπε.

Ο πρώην υπουργός είναι αλήθεια ότι συγκινήθηκε από το τηλεφώνημα του Προέδρου, αλλά πιο πολύ συγκινήθηκε με ένα τηλεφώνημα που πήρε από τον διάδοχό του κ. Γ. Καρασμάνη. Τι ειπώθηκε σε αυτό το τηλεφώνημα;

Ο νέος υπουργός, ο οποίος δεν γνωρίζει καλά αγγλικά, προσκάλεσε τον παλαιό να πάνε μαζί στο Λουξεμβούργο για να προεδρεύσουν στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας.

Αλλά ο κ. Καρασμάνης ήθελε τον κ. Τσαυτάρη στο Λουξεμβούργο και για έναν άλλο λόγο. Ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Τσαυτάρη. Αυτόν γνώριζε ο άνθρωπος, αυτόν ζήτησε να δει.

Κι επειδή ως γνωστόν στα άτυπα ευρωπαϊκά συμβούλια δεν μπορούν να παραστούν και… Αμερικανοί, κανονίστηκε μια συνάντηση του νυν υπουργού, του πρώην και του Αμερικανού σε ένα φημισμένο εστιατόριο για να συζητήσουν ευρωπαϊκά και αμερικανικά θέματα αγροτικής συνεργασίας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ