Λοβέρδος: Θα βρούμε λύση

Λοβέρδος: Θα βρούμε λύση

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μανού Νιφλή, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με τις απολύσεις.

«Υπήρχε μια εκκρεμότητα που την αντιμετωπίζω ως νέος υπουργός και ζητώ λίγο χρόνο ώστε να την αντιμετωπίσω σωστά», σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Στην ερώτηση θέλετε να δείξετε κοινωνικό πρόσωπο ενώ στη βουλή έχετε ψηφίσει άλλα; Απαντώ. Ναι, εγώ εψήφισα το 2ο μνημόνιο. Στη συνέχεια όμως, όταν ο νόμος εξειδίκευσε, για τις 15.000 απολύσεις, επί υπουργίας Μανιτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για αξιολογήσεις. Δεν έγιναν και ήρθε μια τροπολογία στη Βουλή για να αλλάξουμε λογική και να πάμε σε απολύσεις χωρίς αξιολόγηση. Αυτό το καταψήφισα».

«Διευκρίνισα ότι είμαι θετικός εάν υπάρξει διαβεβαίωση, ότι εκεί πάω, για να γυρίσουμε σελίδα. Όταν γυρίζεις σελίδα, δεν έχεις στα ζητούμενά σου απολύσεις», σχολίασε.

«Έπρεπε να δω το όλο θέμα με συναίσθηση ευθύνης. Ότι λέμε είναι σε επίπεδο προσώπων που θέλουν να βρουν μια λύση. Η κατάσταση θα εκτονωθεί, θα βρούμε λύση. Πάντως, εγώ είπα, δεν αρνούμαι τίποτα από αυτά που η κυβέρνηση πρέπει να κάνει, πάντως επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, ζήτησα να στηριχθούμε κάπου, για να λέμε πόσους έχει ανάγκη το Πανεπιστήμιο», επισήμανε.

«Είπα, ας ορίσουμε έναν αξιολογητή, που να αξιολογήσει τις διατάξεις των οργανογραμμάτων για να δούμε αν έχουν άδικο», σημείωσε.

«Υπήρξε μια καλή κίνηση αναβολής για να πάρουν οι άνθρωποι την προθεσμία να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, και επίσης αυτό το διάστημα είναι καλό για να δω εγώ και οι υφυπουργοί το θέμα», είπε ακόμα ο κ. Λοβέρδος ενώ συντάχθηκε με την άποψη του ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ είπε χθες ότι αυτό είναι ένα ειδικό θέμα ενός γενικότερου θέματος, το οποίο πρέπει να επανεξεταστεί και ανά φορέα και σε επίπεδο κυβέρνησης – τρόικας. Χωρίς λαϊκισμό, το ΠΑΣΟΚ βάσει ένα θέμα, με τρόπο υπεύθυνο, που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ