Κουτσούμπας: Δείγμα βάρβαρης πολιτικής το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κουτσούμπας: Δείγμα βάρβαρης πολιτικής το κλείσιμο της ΕΡΤ

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση τότε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη, τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στον αγώνα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ομοσπονδίες και οι εργαζόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ, στον χώρο μπρόστά από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα για ένα και μόνο στόχο: Να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αυταρχισμό και καταστολή που τόσο καλά στο πετσί σας γνωρίσατε και εσείς όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στην ΕΡΤ διότι ως κρατική ραδιοτηλεόραση στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος «ήταν η φωνή αντιλαϊκών κυβερνήσεων και διοικήσεων, ήταν η φωνή της κυρίαρχης ιδεολογίας κι αυτό παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ίδιων των εργαζομένων της».

«Γι’ αυτό τον λόγο δεν αρκεί η επιστροφή στο παρελθόν, δεν είναι προς όφελος του λαού η ύπαρξη μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης, όπως κι αν ονομάζεται, που θα είναι αγκαλιά και θα υπηρετεί το σημερινό βάρβαρο και αντιλαϊκό δρόμο των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μονοπωλίων, της εξουσίας τους» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ πρέπει να βλέπει μπροστά, να συναντηθεί με τους εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους άνεργους, με όλο τον λαό σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει, όλους όσους υποκλίνονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

«Το ΚΚΕ θα δώσει και το επόμενο διάστημα όλες του τις δυνάμεις για να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όπως και όλοι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος σε άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου που αγωνίζονται, από τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες και άλλους εργαζομένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σημείωσε ότι «εκφράζουμε κι από αυτό το βήμα την αλληλεγγύη μας».

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια κρατική ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας μας για ολόπλευρη ενημέρωση, για ψυχαγωγία, για πολιτισμό, εκπαίδευση, στο πλαίσιο ριζικών αλλαγών στην οικονομία, στην πολιτική, στην ίδια την εξουσία προς όφελος του λαού» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Όλοι μαζί στον αγώνα με τέτοιο προσανατολισμό, μέχρι τη νίκη, ο λαός όλος είναι μαζί σας, είναι μαζί με τους απολυμένους της ΕΡΤ, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με όλους τους ανέργους, με τους αγωνιστές όλης της Ελλάδας, της πατρίδας μας που σήμερα βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Τον κ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την ΕΡΤ συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Σπύρος Χαλβατζής και Ελένη Γερασιμίδου.

 

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

ΦΩΤΟ-Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας στο ραδιομέγαρο

ΦΩΤΟ-Το συλλαλητήριο για την ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ-Το συλλαλητήριο για την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ