Νίκος Παππάς: Επιστέγασμα αποτυχίας η κουβέντα για νέο κούρεμα

Νίκος Παππάς: Επιστέγασμα αποτυχίας η κουβέντα για νέο κούρεμα

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τον ανασχηματισμό, τον νέο υπουργό Οικονομικών, το ελληνικό χρέος αλλά και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Το είδα εκλογικό το νέο σχήμα. Αν ανοίξετε τις εφημερίδες θα δείτε ακόμη και χάρτες εκλογικών περιφερειών με μία ιδιαίτερη βαρύτητα εκ μέρους του κ. Σαμαρά στην μεγάλη περιφέρεια της Β’ Αθήνας. Ήρθε η αποκάλυψη της υπογραφής Σαμαρά και η υπόσχεση για νέα μέτρα αν και εφόσον αυτά χρειαστούν», σχολίασε αρχικά ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Ακόμα και αν δεν υπήρχε η αποκάλυψη του ΔΝΤ και η εκτίμηση για δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα, η κυβέρνηση ερήμην έχει δεσμευθεί σε μέτρα τα οποία μετατρέπουν το μνημόνιο σε καθεστώς».

«Θα καταργηθούν οι τριετίες ναι ή όχι; Θα μείνουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις; Θα συνεχίσουμε να προχωράμε και να είναι εν ισχύ η διάταξη που λέει ότι το κράτος εξασφαλίζει συντάξεις 360 ευρώ; Θα απελευθερωθούν οι απολύσεις; Αυτές είναι οι ρυθμίσεις οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα της εφαρμοζόμενης πολιτικής», πρόσθεσε.

«Ο κ. Χαρδούβελης ήταν πάρα πολύ καλός φίλος του κ. Στουρνάρα από το 2010 που έβλεπαν από τότε φως στο τούνελ. Δεν είναι κάποιος ο οποίος προσγειώθηκε από τον ουρανό. Έχει μια θητεία η οποία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Έρχεται εδώ ως απόλυτη συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Καλή η ρητορεία γιατί κάτι πρέπει να πούνε, αλλά από εκεί και πέρα τα ερωτήματα είναι απτά και νομίζω ότι αυτός ο ντόρος δεν μπορεί να κρατήσει παραπάνω από δύο 24ωρα», σχολίασε ακόμα ο κ. Παππάς.

«Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Για να αξιοποιηθούν χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Το να ξανασυζητάμε για κούρεμα του χρέους, είναι το επιστέγασμα της αποτυχίας της κυβέρνησης. Ο στόχος των μνημονίων είναι να καταστήσουν το χρέος βιώσιμο, κάτι που δεν το κατάφεραν», επισήμανε και σημείωσε ότι «η ουσία της εφαρμογής των μνημονίων είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η διάλυση της αγοράς. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, στον αντίποδα αυτού του σχεδίου».

«Αυτές οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει δύο κουρέματα το PSI και η επαναγορά ομολόγων. Και τα δύο είχαν ολέθριες συνέπειες. Με ποια κυβέρνηση θα πάει η Ελλάδα να διαπραγματευθεί το χρέος; Την κυβέρνηση που έλεγε μέχρι πρότινος ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Με την κυβέρνηση που στελέχη της παραδέχονταν ότι αν δεν βγει πρώτη η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές θα είναι αποδυναμωμένη;», αναρωτήθηκε.

«Οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους και να γίνει, αν επιμείνουμε στις πολιτικές της ύφεσης, θα έχουμε σε 1-2 χρόνια να ξανασυζητάμε τα ίδια πράγματα», τόνισε στη συνέχεια ενώ σε σχέση με το αν αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε:

«Αυτή η Βουλή, έχει σαφή και τερατώδη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Η ανάδειξη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει από αυτή τη Βουλή. Στην κυβέρνηση αναζητούν από τώρα αποστάτες. Έχουν βγάλει τα κιτάπια και κοιτούν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ